Merhaba 👋

Ben Ebru Tinçer 😌

Yolculuğum, 1990 yılında İ.Ü. Radyo TV Yayımcılığı bölümünü kazanmamla  başladı. Halbuki ben İşletme veya İktisat bölümü kazanıp  rakamlarla olan dostluğumu devam ettirmeyi planlıyordum. Bölümü babam benden habersiz yazmıştı, çok ağlasam da kabullendim ve okula başladım. 

1991 yılında TRT’de 3 aylık zorunlu staja gittiğimde  ise “iyi ki” dedim ☺ Çünkü bu işe tam anlamıyla “aşık” olmuştum. 1992 yılında TRT’de dublaj bölümünde Türkiye’nin ilk seslendirme yönetmenlerinden Kemal Bilici’nin asistanı olarak işe başladım. Bir müddet sonra da Nüvit Candaner’in. O yıllarda TRT yayınlarının sanıyorum % 60’ı Ulus’taki stüdyolarda seslendiriliyordu. Orada çok şey öğrendim diyebilirim.

1993’te Show TV’nin  kurulduğu dönemde orada işe başladım. Seslendirme hep işimin bir parçası oldu. Önceleri kurgu yaptım daha sonra tanıtım yönetmeni oldum. Kanalda seslendirdiğim programlar da vardı. Tanıtımlar için birbirinden değerli seslendirme sanatçıları ile çalıştım. 20 yıl ışık hızıyla böyle geçti. Üzerine sektörde 10 yıl bambaşka deneyimler edindim. Tamam, belki tam bir işkoliğim, kabul 🙂

Hayatımı yeniden şekillendirmem gereken bir dönemece gelince, freelancer bir arkadaşımın teşviği ile seslendirme yapmaya başladım. 

Başlarda hiç alışamadım. Evden çalışmak, istediğin saatte çalışmak, trafikle uğraşmamak vs. muhteşem şeyler, ama uzun yıllar çılgın bir tempoda çalışmaya alışınca zor oldu. Aslında sadece saf değiştirdim. 

Önceki yıllarda alıcılarımın yerinde ben olduğum için, benden ne istenebileceğini, nasıl yapılacağını, onlara nasıl konfor alanı oluşturacağımı, en azından aynı dili nasıl konuşacağımı biliyorum. 

Ve bu müthiş bir avantaj sağlıyor. Bir de hayatımda şu hiç değişmiyor; işimi hep aşkla yapıyorum ve benimle çalışanlar bunu biliyor.

Sevgiyle,

ebrutincer İlanları ⬇️

ebrutincer Portfolyo ⬇️

dfdsfsfsdf

dsfsdfdsfdsfdf

sdfsddfsddf

freelancer
elminncf

Seslendirmen