Herkese merhaba, ben  Necati 👋🏻

Uzun yıllardır müzik sektöründeyim. Bionluk, bu uzun yolculuğumda edindiğim tecrübelerimi paylaşmak için iyi bir yol gösterici oldu diyebilirim.

Müzik benim için bir hobiden, bir işten daha ötesi, bir yaşam biçimi… Bir şarkıyı dinlediğimde tüm enstrümanları tek tek duymak gibi bir meziyeti bahşettiği için yaradana minnettarım. 

Bir şarkıya asıl ruhunu veren;  sözlerini yazan, besteleyen, aranje eden, enstrümanlarını çalan ve seslendiren; yani masa başında şarkı için emek veren koca bir ekip aslında. Sadece 3 dakikada dinlediğimiz bir şarkıyı aranje etmek için günler, bazen haftalarca özveride bulunmak gerekebiliyor.



Bionluk’ta, çocuk şarkıları, jingle, marşlar ve özellikle kişiye özel şarkı siparişleri alıyorum. Kendi sözlerini yazmış, hayata geçirmek isteyenlerle çok karşılaşıyorum. 

Sipariş  veren kişinin nasıl bir şarkı nasıl bir melodi hayal ettiğini anlamaya çalışıyor;, o kimliğe veya kişinin o anki ruh haline bürünüyorum ve bu hissi benimseyip o yoğunluk ile şarkıya başlıyorum.

Hiç tanımadığım insanların duygularına tercüman olmaya çalışıyorum, süreci tamamen akışına bırakıyorum ve gerisi geliyor.  

Teknolojinin hızlı değişimiyle birlikte müzikalite de dijitalleşti ama ben hala çalışmalarımda analog sound’lar kullanmayı tercih ediyorum.   Yıllar önce çift kasetli teyplerden üst üste yaptığımız kayıtlardan, bugünkü teknolojiye ulaştık. O zamanlar hayretler içinde kaldığımız yazılımlara, enstrümanlara şimdi gülüyoruz 😌

Şimdiye kadar yaptığım işlerde müzikal olarak revizyon gerektiren herhangi bir durum olmadı ve bundan dolayı da çok mutluyum.

Müzikle kalın, Bionluk’ta kalın, şimdilik hoşçakalın  🤗   

neccoli İlanları ⬇️

neccoli Portfolyo ⬇️



neccoli

Müzisyen / Aranjör /Söz Yazarı