2022’nin sona ermesini kutlayamadan, grafik tasarım alanı başta olmak üzere birçok alanda binlerce yeni uygulama, araç ve kaynakları piyasada yerini başladı bile.

Tüm hatlarıyla geliştirilmiş uygulamalardan faydalı küçük yan projelere kadar, tüm tasarımcılar ve geliştiricilere yönelik en heyecan verici yeni programları keşfetmen için “minik” bir liste hazırladık 😌

Observable

Observable, analiz ve istatistikleri inceleyip daha iyi kararlar vermen için verileri bir ekip olarak keşfetmene, çözümlemene ve açıklamana olanak sağlıyor. Sürükle ve bırak bileşenleri veya JavaScript kullanarak yeni veri görselleştirmelerini kolaylıkla oluşturabilirsin.

Blocs

Blocs, Bootstrap 5 tabanlı kodsuz bir web sitesi oluşturucusu. Yapman gereken tek şey ise bünyesinde barındırdığı bir sürü şablon arasından birini seçip özelleştirmek ve içeriğine eklemekten geçiyor.

blogstatic

blogstatic, sahip olduğu minimal kullanıcı arayüzü sayesinde içeriğinden başka hiçbir şeye odaklanmana izin vermeyen, harika bir kodsuz blog platformu. Ayrıca, SEO’nun yerleşik olarak bulunduğu platforma, temalar ve hosting hizmeti de dahil.

Localfonts.xyz

Localfonts.xyz, bilgisayarında halihazırda yüklü olan yazı tiplerine tarayıcın üzerinden göz atmanın basit bir yolunu sunuyor. Bu sayede, tasarımların için yazı tipi seçeceğin zaman hızlı bir şekilde sonuç alabileceksin.

Ultimate Side Projects Playbook

Yoksa 2023, interneti fethedecek yan projeni başlatacağın yıl mı? Süreç boyunca sana rehberlik edecek ücretsiz Ultimate Side Projects Playbook (Yan Projeler için En İyi Başucu Kitabı) ile kendini en iyi şekilde geliştirebilirsin!

Ashore

Ashore’u kullanarak web tasarımlarını, prototiplerini ve diğer yaratıcı çalışmalarını hızlı bir şekilde doğrulatabilirsin. Dosyalarını yükle, ilgili kişilerle paylaş ve tasarımlarının ne zaman onaylandığını takip et.

Uiverse

Uiverse, sitende ücretsiz olarak kullanabileceğin ve hatta başkalarının kullanması için kendi tasarımlarını da gönderebileceğin, topluluk tarafından tasarlanmış UI öğeleri koleksiyonunu içeriyor.

Rive

Rive web için hızlı, küçük, etkileşimli animasyonlar ve hareketli grafikler oluşturmak için tercih edebileceğin mükemmel bir uygulama. Rive’da oluşturduğun animasyonları, internetin her köşesinde veya yerel uygulamalarda kullanabilirsin.

Vuestic UI

Vuestic UI, kullanıcı arayüzü oluşturmaya yönelik bir JavaScript çerçevesi olan Vue için tasarlanan harika bir UI çerçevesi. Tüm özellikler tamamen özelleştirilebiliyor ve Vuestic UI, daha fazla seçenek için diğer bileşen kitaplıklarıyla da sorunsuz bir şekilde entegre oluyor.

PixelBin

PixelBin, görselleri optimize etmek ve iletmek için bir araç. Çevrimiçi varlıklarını dönüştürmek için yapay zekayı kullanıyor ve abartılı yükleme süreleri olmadan hem daha büyük hem de daha yüksek kalitede görüntüler kullanmana olanak sağlıyor.

EarlyBird

EarlyBird, yeni bir web sitesi oluşturan ekipler için kodsuz bir şekilde açılış sayfası (landing page) oluşturan mükemmel bir araç. Ürününü hızlı bir şekilde çevrimiçi hale getirebilir ve zaman kaybetmeden kullanıcılarla doğrulamaya başlayabilirsin.

RippleUI

RippleUI, ihtiyacın olan kod miktarını azaltmak için sınıfları basitleştirerek, açık kaynaklı ve özelleştirilebilir yapılı bir CSS çerçevesi olan Tailwind yaklaşımını geliştiren, kullanıcı arayüzü tasarımına (user interface design) yönelik bir araç takımı. Ayrıca, web geliştirmeni hızlandırmak için bileşenler ve yardımcı program sınıflarını da içeriyor.

No-Code AI Model Builder

“Kodsuz Yapay Zeka Modeli Oluşturucu” anlamına gelen bu aracı açıklamak için ismi bir hayli yeterli aslında. No-Code AI Model Builder’ı kullanarak kod yazmayı öğrenmene gerek duymadan, dakikalar içinde kendi AI modellerini kolaylıkla oluşturabilirsin.

Templatify

Twitter ve Instagram için 201 şablonlu bir koleksiyona sahip olan Templatify sayesinde sosyal medya şablonları oluştururken saatler kazanabilirsin. Koyu ve açık mod seçeneklerini kendi profilinle uyumlu olarak nasıl özelleştirebileceğini, sundukları eğitim videoları ile öğrenebilirsin.

Detangle

Detangle, yapay zekanın gücünü kullanarak neye imza atacağını anlaman için yasal belgelerin okunabilir özetlerini oluşturuyor. Bu sayede, neredeyse okunamayacak kadar küçük yazılmış ve doğal olarak gözünden kaçabilecek önemli satırları artık atlamamış olacaksın!

OldestSearch.com

OldestSearch.com, istediğin herhangi bir konu hakkında internette yayınlanan ilk gönderileri görmeni sağlayarak geçmişe büyüleyici bir bakış atmanı sağlıyor. Arama çubuğuna herhangi bir terim girerek Google Arama’da bununla alakalı mevcut olan en eski linkleri bulabilirsin!