jpeg birleştirme işlemi, günümüzde adının sıklıkla duyulduğu bir işlem haline geliyor. Fiziksel olarak gerçekleştirilen işlemlerin artık dijital ortamda yapılması, bunun en net sebeplerinden bir tanesi olarak düşünülebilir. Daha önceden deste deste kâğıtlarla yapılan başvurular, artık dijital dosyaların sisteme yüklenmesi ile rahatça yapılabiliyor. Tabi ki jpeg birleştirme gibi bazı ufak tefek işlemler olmuyor değil!

Görsel birleştirme ve dönüştürme işlemlerine; çoğunlukla başvurularda, sunumlarda, içerik hazırlarken ihtiyaç duyuluyor. Döküan oluşturma,  birrleştime ve düzenleme gibi işlemleri uzun süredir yalnızca dijital ortamda gerçekleştilmesi bu ihtiyacı çok daha popüler hale getiriyor. O zaman önce jpeg nedir onu bir anlayalım, daha sonra da birleştirme işlemine göz atalım 😌

Jpeg Nedir?

JPEG, neredeyse  her gün kullandığımız ve oldukça yakıından tanıdığımız bir dosya formatı. Bu popüler formata ismini veren ise Joint Photographic Experts Group (Birleşik Fotoğraf Uzmanları Grubu) isimli bir grup olarak biliniyor. Jpeg formatındaki bir görüntüyü farklı uzantılarda görmek de mümkün; jpg, jpe ve jfif uzantıları, en çok karşına çıkanlardan olabilir.

Jpeg Birleştirme Nedir?

Fotoğraf birleştirme işlemi, birden fazla görselin tek bir dosya haline getirilmeine ddeniyor. Bu işlemi yerine getirmek için hazırlanmış çok sayıda web sitesi bulunuyor. 

Ayrıca Adobe Photoshop  gibi profesyonel  fotoğraf düzenleme araçlarıyla da bu işlemler başarılı bir şekilde yerine getirilebiliyor. Buna ek olarak; internet üzerinde ücretsiz olarak bu hizmeti sağlayan çok sayıda siteyede ulaşabilirsin. Aspose web uygulaması, mobil olarak da destek sunması nedeniyle tercih edebileceğin en popüler program olabilir.  

Ücretsiz ve hızlı şekilde jepg birleştime ypaabileeğin diğer prrogramlar ise şöyle:

Filesmerge

Online Convert Free

Small PDF

I love PDF

Jpeg Dönüştürme:  Jpeg Dosyası Nasıl Yapılır?

En popüler format olsa da Jpeg bilinen tek görsel formatıı değil. Bu sebeple farklı formatlardaki görsel dosyaları birbirine dönüştürme ihtiyacı doğabiliyorr. Farklı formatlardaki fotoğrafı jpeg yapma işlemi için birden fazla yöntem bulunuyor. 

Bunlardan ilki, dönüştürülecek olan dosyanın profesyonel fotoğraf düzenleme programlarıyla açılması ve sonrasında jpeg formatında yeni bir dosya olarak kaydedilmesi olabiliyor. 

Diğer yöntemler ise bu tarz işlevselliklere özel olarak hazırlanan uygulamaları içeriyor. Bu konuda oldukça başarılı olan cloudconvert mobil kullanım için de uyumlu! Çok fazla sayıda formatı birbiri arasında dönüştürme yapabilen bu araç hızlı ve kolay birbiçimde jpeg dönüştürme işlemini gerrçekleştirmene olanak tanıyor.

cloudconvert kullaranarak jpeg dönüştürme yapmak istiyorsan; öncelikli olarak dönüştürülecek olan dosyanın formatını seçmen gerekiyor.

Bunun için “Image” sekmesine gelerek seçim işlemi yapılıyor.

Bir sonraki adımda ise jpeg formatına dönüştürüleceği için bu yönde bir seçim yapılıyor ve “Select File” düğmesi ile dönüştürülecek olan dosya seçimi yapılıyor.

Dönüştürme işleminin sonunda ise talep edilen formatta dosyan hazır!

Jpeg Boyut Küçültme

Jpeg boyutu küçültme; ilgili görselin dosya boyutunu küçültme (piksel sayısını azaltma/ jpeg sıkıştırma)  ve görsel dış boyutlarının (kanvas) küçültülmesi gibi 2 farklı işlemi ifade ediyor.

Jpeg dosya boyutları, günümüzdeki görsellerin kalitesiyle bağlantılı olarak yüksek olabiliyor. Bu gibi durumlar görselin ekleneceği diğer dosyaların boyutunu büyütebileceği gibi özellikle web sasyfası,fomlar ve e-posta gönderileri gibi görsellerin sıklıkla kullanıldığı alanlarda da yavaş açılma, açılmama veya hata verme gibi sorunlara yol açabiliyor.

Jpeg boyut küçültme online olarak basit ve hızlı bir şekilde yapılabiliyor. picresize ve iloveimg adresleri bu konuda sana yardımcı olabilir, Yine de kontrol bende olsun ve adha profesyonel ilerlemek istersen Adobe Photoshop, Paint.NET ve Canva gibi fotoğraf düzenleme uygulamalarını da tercih edebilirsin!

Jpeg Dosyayı PDF’e Çevirme

Birden fazla fotoğrafın tek bir dosyada/görselde yer alması için çoğunlukla PDF tercih ediliyor  Online olarak kullanıma sunulan çok sayıda araç ile bu işlevsellik çok rahat bir şekilde sağlanabiliyor. Hatta pdf’yi jpeg’e çevirme işlemi de öyle! Fakat sırası, kalitesi ve düzenli bir şekilde ayarlanması uzmanlık isteyebiliyor. 

Ayrıca çoğunlukla bu işlemden sonra elde edilen PDF dosyasının boyutu eklenen görellere bağlı olarak büyüyebiliyor. Bu da dijital ortamdaki bazı işlemlerde kullanımı zorlaştırıyor ve kimi zaman dosyanın kullanımını imkânsız hale getiriyor. Bunun için bir önceki başlıktaki jpeg boyut küçültme işlemini uygulayabilirsin.

Jpeg Dosyayı Word’e Çevirme

Jpeg formatındaki görüntülerin tek bir Word belgesi olarak sunulması, PDF olarak sunulmasıyla benzer amaca hizmet ediyor. Bunun için jpeg birleştirme işlemi uygulayarak Word’e aktarmak mümkün olabileceği gibi bazı araçlar da kullanılabiliyor. 

Online olarak çok sayıda web sitesi üzerinden bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor. Hatta bu işlem yapıldıktan sonra “Farklı Kaydet” seçeneği ile aynı zamanda PDF olarak da kaydetme yapabilirsin.

Görüntüler üzerinde bu tür işlemlere ihtiyacın varsa, vakit kaybetmeden Bionluk uzmanlarından yardım alabilirsin ⬇️