İlk olarak “metin yazarı kimdir?”, “ne iş yapar?” sorularıyla başlayalım. Yayıncılık sektörü ya da dijital ortamlarda yaratıcı içerik üreten kişilere “metin yazarı” deniyor. Farklı pek çok alanda içerik üretebilen metin yazarları, çoğunlukla; pazarlama, tanıtım ve reklam amaçlı yazılar yazma konusunda hizmet veriyorlar.

Metin yazarları aynı zamanda, yazacakları konuyla ilgili araştırma yaparak, imlâ ve yazım kurallarına da uygun davranarak özenli ve özgün içerikler ortaya çıkarıyorlar. Tüm bu becerilerine ek olarak; kullanıcının sık yaşadığı sorunlara çözüm sunarak veya bu sorunların altını çizerek onları ikna etme gücüne de sahip oluyorlar. Bu aşamada, çalışmadan verim alabilmek için, ürün veya hizmetin hangi kategoride ise bu kategoride uzmanlaşmış metin yazarları ile çalışmak önem kazanıyor. 

Diğer önemli nokta ise tabii ki hedef kitleni anlamak. Eğer metin yazarına hedef kitleni ve temel amacını net bir biçimde sunarsan, doğru metin yazarını bulman ve etkili sonuçlar alman mümkün hâle geliyor.

Alıcıyı İkna Etme Süreci

Yukarıdaki noktalar senin için net ise, artık ikna sürecine geçebiliriz. Bildiğin gibi yazı dilinde en önemli nokta, okuyucuyu bilgilendirirken aynı oranda merakta bırakarak içerik takibinin devamlılığını sağlamak. Unutma, içerik ne kadar ilgi çekerse alıcının sayfada kalma süresi ve buna bağlı olarak satış yapma ihtimalin de o oranda artar.

Metin yazarları, en basit ifadeleri bile profesyonelce kullanarak satışların büyümesini teşvik ediyorlar. Bunu nasıl mı yapıyorlar? 

Özellikle reklam içeriklerinde; alıcı adayları ,bu tarz içeriklere çok sık denk geldiği için, içeriği çoğunlukla görmezden gelebiliyor. Bu durumda, içerik üreticileri de görseli zengin bir reklamı dikkat çekmesi için tercih edebiliyor. Buraya kadar sorun yok gibi gözüküyor. Ama maalesef ki bu yeterli değil. Kullanıcının dikkatini çekmek tek başına yetmiyor. Bu dikkat ve ilginin kalıcı olması gerekiyor. İşte metin yazarları da tam olarak burada devreye giriyor.

İçerik takibi devam ettiği sürece en sonda yer alan “satın al”, “abone ol”, “kredi kartı bilgilerimi kullan”, “tıkla”,” satış sitesine git” gibi harekete geçirici (CTA – call to action) cümleleri artık kullanıcının ilgisini pek de çekmiyor. Bu nedenle bilgi verici içerikler ile kullanıcı bir reklam tarafından etki altına alındığını fark etmeden alıcı veya takipçi haline getirmek kolaylaşıyor.

Amaca Odaklanan, Profesyonel ve Etkili İçerik

Metin yazarları, en basit ifadeleri dâhi, yerinde ve zamanında kullanarak oldukça özenli ve etkisi altına alabilen bir metin ortaya çıkarabiliyor. Dil, imla ve yazım kurallarına uygun olarak kullanırken, içeriğin daha profesyonel gözükmesini sağlıyorlar.

Böylece, okuyucu henüz alıcı hâline gelmemişken bile, elinde olmadan senin ne kadar özenli bir içerik üretici olduğunu fark ederek sempati duymaya başlayabiliyor. Çünkü kullanıcı, içerikten gerçek anlamda fayda sağlayabilir hâle geliyor, üstelik bunun karşılığında herhangi bir veri, ücret veya bir bilgi paylaşmasına gerek kalmadan.

Alıcı, anlaşıldığını hissettikçe marka ile bağ kurması kolay hâle geliyor. Böyle bir senaryoda; aradığı sorulara cevap bulmak, web siteni ya da blogunu tekrar ziyaret etmek ile devam eden sürecin, orta veya uzun vadede satışa dönüşmesi de kolay hâle geliyor.

Kullanıcının dikkatini çektin ve onunla ortak bir bağ yakaladın. Şimdi geriye ürününü / hizmetini onun için daha cazip hale getirmek kalıyor. Bu noktada seni farklı kılan özellikleri ön plana çıkarmak gerekiyor. Bunlar teknik, fiyat veya görsel özellikler olabilir. Seçimini dikkatlice yaptıktan sonra detayları metin yazarıyla paylaşabilir ve konuyu onun uzmanlığına bırakabilirsin.

Ürün Tanıtımında Metin Yazımı

Metin yazarları bu aşamada, ona senin tarafından sunulan ayrıştırıcı özelliklere yoğunlaşıyor ve uzmanlığını kullanarak bu özellikleri potansiyel müşterilerin için cazip hâle getiriyor.

Çoğunlukla web sitesi içerikleri, blog içerikleri ve e-kitap gibi detaylı içeriklerde kullanılan bu yöntemle istenilen fayda öne çıkarılarak ürünün veya hizmetin kullanıcı için neden önemli olduğunun altını da çizilmiş oluyor.

Pazarlama Aşamasında Metin Yazımı

Faydaları sunduktan sonra diğer aşama bu özellikleri “süslemek”. Burada genel pazarlama yanılgısına düşmeden; bir önceki adımı tamamlar nitelikte bir dil kullanarak, yine ilgili ürün veya hizmeti satın almaya yönelik motivasyonu pekiştirmek gerekiyor.

Çoğunlukla, reklam kampanyaları, sosyal medya içerikleri gibi içerik türlerini kapsayan bu adımda, faydaların yanı sıra aşağıdaki noktalara odaklanılabiliyor;

Ürünün fiziksel faydalarına ek olarak sosyal alanda da bir kişiye/gruba ait olma özelliğinin sunulması,

  • Ürünün çok geniş kitleler tarafından tercih edilmesi
  • Ürün/hizmeti kullanıp memnun kalanların yorumları
  • Ürünün fiyat gamı
  • Ürünün rakiplerinden ayrışan önemli noktaları

Metin yazımından %100 verim alabilmek için; satış kanallarına özgü kullanıcı yolculuğunu tasarlamak ve bu yolculuğa uygun içerikler oluşturmak şart. Her aşamada, farklı mecralara yönelik içerik üretimi ve elbette ki bu mecralarda uzman metin yazarlarıyla çalışmak önemli.