Mikrofon başına ilk geçtiğimde yıl 2000 ve henüz 13 yaşındayım. Bir yandan formal eğitimimi Güzel Sanatlar Resim bölümünde devam ettiriyor bir yandan okul ile radyo stüdyosu arasında mekik dokuyordum. O yaşlarda çok da idrak edemesem de; bu süreçteki en büyük şansım, sadece sesime, getirdiği popülariteye değil ses ve frekans alanında teknik konulara da odaklanmış olmam.

Sesin sahnesi mikrofon, mutfağı ise prodüksiyondur ve bu alanda büyük ustalarla çalışma fırsatı buldum.

Zaman içinde TRT dış yapımlar başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen markaları ve kurumlarında reklam metin yazarı, prodüksiyon sorumlusu ve seslendirme sanatçısı olarak görev aldım. Değimi yerindeyse işin sahasında bir akademik eğitim sürecinden geçtim.

Bu da uzmanlık alanım olan “Seslendirme”nin tüm medya alanlarda nasıl kullanıldığını, spesifik gereklilerini, inceliklerini öğrenmemi sağladı. Bugün kendi stüdyomda ulusal kalitede hizmet verebilen bir “freelancer seslendirmen” olabilmemin, tek kişilik bir kadro olarak çalışabilmemin güçlü temelini oluşturdu. 

Geçen süre içerisinde bilgi ve deneyiyimi; sınırlara ve sınırlandırmalara takılmadan, kendi müşterimle birebir kontak kurarak ve bunu yaparken de “yaptığım işin karşılığın işin karşılığını alır mıyım” düşüncesine takılmayacağım bir platform arayışına girdim.

2017 yılında Bionluk ile tanıştım ve kendimle ilgili bir hayalim de böylece gerçekleşmiş oldu. Bionluk ile geçen 4 yılda Mikrofonla yolculuğum hiç olmadığı kadar keyifli devam ediyor. Gerek Türkiye gerek dünyada isim yapmış medya ajansları, yüzlerce ulusal marka, binlerce iş, mutlu İrem ve mutlu müşteriler. ☺ 

Bionluk bir satış platformundan çok daha fazlası. Değişen koşullara adapte olamanız için yeni ve ilham verici bilgilendirmeler, yönelendirmeler yapan, yeni çözüm ortaklıkları için köprüler kuran harika bir bionluk destek ekibi var. Özetle burası tam olarak bir “Freelancer Akademisi” ve kendi adıma burada her gün yeni bir şey öğreniyorum diyebilirim. 

Freelancer olarak seslendirme yapacaksanız, işin mutfağında iyi pişmiş olmanız gerekiyor ki kendinizin seslendirme yönetmeni, kendinizin prodüksiyon sorumlusuda olabilesiniz. Çünkü seslendirmenin performansını yükseltecek tüm ekip bir yerde siz oluyorsunuz.

Geri kalan tüm adımlarda Bionluk ekibinin oluşturduğu, her biri tecrübeyle sabit olan kurallara uymanız ve söylenen adımları eksiksiz tamamlamanız olası tüm problemleri çözmenizi sağlıyor ve başarı kaçınılmaz oluyor.

Bunların yanında, karşılaştığınız her işe her müşteriye bir defalık bir satış gözü ile bakmamanız çok önemli. Etkili ve güçlü bir iletişim ve empati ile müşteriyi doğru anlamanız ve uzmanlığınızca onları yönlendirmeniz, işi zamanında teslim etmeniz, hem sizin profesyonelliğinizi ortaya çıkaran hem de Bionluk’ta sizi üst sıralara taşıyacak en önemli enstrumanlarlardır. Mutlu müşteri, potansiyel mutlu müşteriler yaratır kuralını asla unutmayın. Ve işinizi aşkla yapmanın başarının anahtarı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Son olarak Bionluk Ailesine; aşkla yaptığımız işimizi, tamamen kendimiz olup, özgürce, sınırlara takılmadan, mutlulukla ve keyifle yapmamıza aracı oldukları ve bu zorlu yolu bizim için kolaylaştıran rehberler oldukları için teşekkür ederim.

Teşekkürler Bionluk 🤩

Çok sevgiler😍

İrem Öznur Kılıç İlanları ⬇️

İrem Öznur Kılıç Portfolyo ⬇️