Sosyal medya, günümüzdeki en önemli pazarlama kanallarının başında geliyor. Dolayısıyla marka bilinirliğini artırıp daha fazla kişiye ulaşmanda, oluşturacağın içeriklerin payı çok büyük. Peki, 2022 yılı için yeni içerik yaklaşımların üzerine düşündün mü? Belki de biraz ilhama ihtiyacın var?

Quuu ekibinin kısa süre önce hazırladığı markalaşma, hedef kitlesi oluşturma ve en yeni tüketim trendlerini odağına aldığı rapor, daha etkili ve merak uyandırıcı bir sosyal medya içeriği yaklaşımının nasıl formüle edileceğine dair sana yardımcı olabilir.

Kendi hedef kitlende işe yarayan yaklaşımlar başkalarında işe yaramayabilir; etkili içerik üretmende izlemen gereken yöntemleri adım adım takip edip kesin sonuçlara ulaşmanı garantileyen bir rehber olmasa da, sana yol gösterip fikir verecek bir sürü kaynak bulunuyor. Bu nedenle marka çekiciliğini ve performansını arttırman için titizlikle araştırılmış ve dolayısıyla daha tanımlı stratejiler çizmene yardım edecek bu tip kaynaklardan öğrenebileceğin çok şey var.

Bu yazıda üzerine yoğunlaştığımız maddeleri halihazırda bildiğini düşünebilirsin ancak emin ol ki hepsi dikkatlice incelemeye değer. Nihayetinde, en çok göz önünde bulunan şeylerin aynı zamanda en rahat gözden kaçanlar olduğunu unutma. Sosyal medyada oluşturacağın içerikler ve bunların paylaşılabilirliğini arttırman ile ilgili püf noktaları öğrenmek için aşağıdaki 9 maddeyi inceleyebilir ve ayrıca her biri hakkında daha detaylı bilgi edinebileceğin Quuu’nun yayınladığı raporu okuyabilirsin.

Viral Sosyal Medya İçeriği Oluşturman için 9 İpucu

İşe Yarar Bilgiler Sun 💯

Yapacağın her paylaşımın, takipçilerinin işine yarayacağından emin ol. Gönderilerinin paylaşılmasını istiyorsan, takipçilerine faydası dokunan içerikler yaratmalısın.

Görsellere Ağırlık Ver 🖼

Sosyal medyadaki paylaşım oranını, her 75-100 kelimede bir görsel barındıran içerikler üreterek, daha az görselin bulunduğu içerikler karşısında iki kat arttırabilirsin.

Paylaşım Butonlarını Unutma 👇🏻

İçeriğinin sosyal medyada daha rahat paylaşılması için web sitene paylaşım butonları ekle.

İlgi Çekici Paylaşım Metinleri Yaz ✍🏻

Sosyal medya kanallarında, uzman görüşlerine yer verdiğin benzersiz içerikler oluşturmaya ve bu sayede ilgili kategorileri domine etmeye odaklan. Böylece paylaşımlarının kolayca retweet edilmesini sağlayabilirsin.

Harika Kombinasyonu Yarat🤖

Ölümsüz (evergreen) ve şu an trend olan içeriklerden bir harman oluştur. Sadece kısa bir süre boyunca etkili olan fakat yüksek popülaritesi sebebiyle takipçilerini çekecek trend içerikleri, güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek ölümsüz içeriklere dönüştürebilirsin.

Daima %100 Orijinal Ol 😏

Kullanıcılar, kendi takipçilerinin daha önce hiçbir yerde görmemiş olduğu özgün içerikleri paylaşmayı ve bunu “ilk kez yapan kişi” olmayı tercih ediyorlar

Infografiğin Gücüne İnan 🐯

İnfografikler, diğer tüm sosyal medya içeriklerinden 3 kat daha fazla paylaşım almanı sağlar. Paylaşımlarında, görsel içeriklerin belki de en önemlisi olan infografiklere ağırlık vererek pazarlama kampanyanı güçlendirebilirsin.

Takipçilerinin Duygularını Harekete Geçir 🤩

Hikaye anlatımı (storytelling) ile bunu kolayca yapabilirsin.Hikayesi olan içerikler üreterek; insanların karşısına basit bir reklam çıkarmaktansa, gerçek bir şeyler hissetmelerini ve kendileriyle bağ kurmalarını sağlayabilir dolayısıyla paylaşım yüzdeni de artırabilirsin.

Niş (niche) Kitlenin İsteklerine Kulak Kabart 👂

Hedef kitlenin ilgisini çekmeyen içerik ve paylaşımlar, takipçilerinin seni bırakmasına sebep olabilir. Elbette bu durum kalıpların dışına çıkamayacağın anlamını taşımıyor, ancak farklı içerikler üretirken talebi karşıladığından da emin olmalısın.