Gelişen pazarlama sektöründe iyi bir aktör olmak gün geçtikçe daha da fazla çaba gerektiriyor. Artık tek bir alanda uzmanlaşmak yeterli olmamakla birlikte, farklı birçok alanda bilgi sahibi olmak ve bu gelişimi düzenli olarak sürdürmek, gelecek dönemde pazarlama kariyerinde hızlı ilerlemen için faydalı olabilir.

Bu yazımızda, etkili bir pazarlama uzmanı olabilmen için mutlaka sahip olman gereken 5 beceriyi derledik. Listeye göz atmaya hazırsan başlayalım 😌

1. TikTok’ta Mevcudiyet Göstermek

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformu TikTok’un aylık aktif kullanıcı sayısı bir milyarı aştı! Kullanıcıların; %29.5’i 20-29, %16.4’ü 30-39, %13.9’u 40-49 yaş aralığında ve %7.1’i ise 50 yaşın üzerinde.

Sakın bize TikTok’ta olmadığını söyleme, zira pek inandırıcı değil ve rakamlar tam tersini gösteriyor.

Sen bunları okurken, TikTok’un kullanıcı tabanı bir yandan yaşlanmaya devam ediyor. İşte tam da şu an, harekete geçme zamanı! İşletmenin TikTok hesabını yönetmesi için Z Kuşağından birini işe alman gerekse bile, şirketinin TikTok’ta olmasının ve TikTok pazarlamasını merceğine almanın bir zorunluluk olduğunu kabul etmelisin.

2. E-posta Pazarlamasına Yönelik Becerilerini Geliştirmek

E-posta pazarlaması öldü mü?” Bu soruyu pek çok kez duyduğunu farkındayız. Peki artık sıkılmadın mı? Bunun doğru olduğunu düşünmek ile perili ev “efsanelerini” gerçek sanmak arasında hiçbir fark yok. İkisi de yalnızca inanırsan var ve bu durum -kabul etmek gerekir ki- büyük bir zaman kaybı.

Katıldığın en son çevrimiçi zirvede ne duymuş olursan ol… E-posta pazarlaması hala hayatta ve oldukça iyi durumda, açıkçası yakın zamanda bir yere gideceği de yok! Aslında e-posta pazarlaması, markanı veya işletmeni pazarlamanın, gelirini artırmanın ve dönüşümlerden daha fazla para kazanmanın en iyi ve etkili yolu.

3. Profesyonel Fotoğraflara Sahip Olmak

Genel olarak kendine ait kaliteli fotoğraflara sahip olmak, kişisel markan için büyük önem teşkil ediyor.

Kullanıcıların kimi takip ettiklerini görmek istemesi listenin en başında yer alıyor. Buna ek olarak, profesyonel fotoğraflar, sosyal medya kanalların için mükemmel içerikler oluşturmayı kolaylaştırıyor ve bu da genel olarak daha profesyonel ve güvenilir bir profil çizmeni sağlıyorlar. Herhangi bir blog için makale yazıyorsan, blogun genel konseptini ve içeriklerini yansıtan fotoğraflarına ihtiyacın var.

Birden fazla blog gönderisi yazacaksan, sadece bir değil çok sayıda fotoğrafın olmalı. Farklı pozlar, farklı yüz ifadeleri, farklı kıyafetler… Unutma çeşitlilik oldukça önemli 👀

4. Kişisel Markanı Oluşturmak

Kendini bir alanda uzman olarak tanıtmaya çalışıyorsan, en iyi referansının yine kendin olacağını gerektiğini aklından çıkarmamalısın! Kendin için kusursuzca işleyen bir pazarlama stratejisi geliştirmediysen, başkalarına yardım edebileceğine yönelik güveni nasıl verebilirsin ki?

Kısacası bu, başarılı kişisel işletme hesaplarına sahip olman gerektiği anlamını taşıyor. Bir şirketin sosyal medyada kendi kendilerini pazarlamalarına yardımcı olabileceğini vaat ediyorsan, fakat ne kadar iyi sonuçlar elde edeceklerine yönelik gösterebileceğin kişisel bir hesabın yoksa sana nasıl güvenebilirler?

5. Promosyonların Üzerinde Çalışmak

Dizginleri ele geçir! Şirketini ön plana çıkarmak, daha fazla tanınmasını sağlamak ve sesini duyurmak için promosyonlara ihtiyacın var. İşte, amacımızı ispatlamak için sunabileceğimiz birkaç istatistik:

  • 2021 yılındaki satın alımların neredeyse %60’ı plansız alımlardı. (Kaynak: Bluecore)
  • 2021’deki ortalama sipariş değerleri %9 arttı. (Kaynak: Bluecore)
  • Etkinlik ve kampanyalara katılan kişilerin çoğunluğu 35-44 yaş arasındaydı. (Kaynak: Finder)
  • Perakendecilerin %50’den azı site genelinde verdiği linkler ile indirim tekliflerini tanıttı. (Kaynak: Forrester)
  • Black Friday, mobilya, alet edevat ve ev dekorasyonu satın alımları için en iyi gündü. (Kaynak: Adobe Digital Insights)
  • Hafta sonu yaya trafiği 2019’a kıyasla %21,7 azaldı. (Kaynak: Businesswire)

Yeni fotoğraflarını kullanarak paylaşacağın ilk sosyal medya gönderin, sana referans kazandırabileceğini unutmamalısın. Aksi durumda da hata yapmaktan çekinmemeli ve alacağın derslerden en iyi şekilde faydalanabilirsin!