Belki ek gelir sağlamak amacıyla freelancer olarak çalışıyorsun belki de tam zamanlı bir işin yok ve gelirini tamamen aldığın freelance işler oluşturuyor. Bir freelancer olarak, çalışma modelin hangisi olursa olsun, özellikle freelance çalışmaya yeni başladıysan aklında bazı sorular olabilir. Bunlardan biri olan “Freelance projeler nasıl ücretlendirilmeli?” sorusunun ise, şu anda bu yazıyı okuduğuna göre, senin için de çok önemli olduğunu biliyoruz. O halde, emeğinin karşılığını alabilmen için senin için hazırladığımız freelancer teklif kılavuzunu keşfetmeye başla! İşte, fiyat belirlerken göz önünde bulundurman gereken unsurlar:

Ne Kadardır Buralardasın: Deneyim Seviyesi

Platformlarda karşılaştığın ya da çevrendeki freelancer’ların aynı iş için farklı fiyatlar verdiğini görebilirsin. Peki, bu tuhaf bir durum mu? Hayır; hiç de tuhaf değil! Çünkü iletişime geçilen freelancer’ların deneyimleri, birbirinden farklı olabilir ve bu direkt olarak freelance hizmetlerin fiyat belirleme aşamasında değişkenliğe sebep olabilir. Yani beş senelik bir deneyimin varsa vereceğin teklif elbette ki bir sene deneyimi olandan daha fazla olmalı. Hiç merak etme; müşteriler de bu etkenin gayet farkında!

Freelance Kariyerinin Somut Hali: Portfolyo Hazırlama

Deneyimin yanı sıra çalıştığın markalar, altına imza attığın işler, yani portfolyon da fiyat belirlemede önemli bir unsur. Örneğin; global markalarla çalışmış bir grafik tasarımcı, sadece yerel markalarla çalışana göre daha yüksek bir fiyat teklifi verebilir. Bunun yanı sıra portfolyondaki işlerle ödül de kazandıysan bu freelance projelere vereceğin fiyat teklifinin daha yüksek meblağda olabileceği anlamına gelir! Kısacası evet; dirsek çürüttüğün zamanların karşılığını maddi olarak talep etme zamanı!

Müşteri Senden Ne Bekliyor?: İstenen İş Kalemleri

Freelancer bir müzisyenin veya seslendirmenin sadece jingle bestelemek için verdiği bütçeye, ek bir bedel ödemeden “Bütçe aynı kalsın, ama bunun yanında bu jingle’ın medya kanallarıyla paylaşılacak versiyonunun ses kaydını al, mix&mastering’ini de yap” gibi bir karma isteğin kulağa tuhaf geldiğinin farkındayız. İşte, tam da bu nedenle vereceğin freelance hizmetine yönelik fiyatlar, yapacağın işlerin tamamını kapsayacak şekilde belirlenmeli. Marka senden tam olarak ne istiyor? Bunu öğrendikten sonra, tüm kalemleri belirterek bir bütçe geçmelisin. Ayrıca revize, işi teslim ettikten sonra belli aralıklarla iş kontrolü, görsel seçimi gibi ek istekleri de bu alt başlıkta bütçelendirebilirsin.

Günler mi, Birkaç Saat mi?: Projenin Uzunluğu

Yapacağın işin ne kadar zamanını alacağı da doğrudan fiyatı etkileyecek olan bir etmen. Örneğin; bir seslendirme sanatçısıysan 3 saniyelik bir sloganı seslendirmek ile 30 saniyelik bir reklamı seslendirmek arasında bir fark olmalı. Eğer bir kitap seslendireceksen bu durumda projeyi hazırlaman daha uzun süreceğinden vereceğin fiyat teklifi de artmalı. Buna ek olarak; tek bir projenin birden fazla katman içermesi durumlarında da fiyat bu değişkenlikten etkilenebilir. Genel çatısında; tasarıma veya danışmanlığa dair bilgi ve birikimi gerektiren projeler, katmanlara inildikçe; seni, farklı yönlendirmeler veya yeni yöntemler denemeye itebilir ve bu da fiyatı etkileyebilir. Bu sebeple; projenin tüm detaylarını dikkatlice dinlemek ve doğru soruları sorarak kendine net bir kapsam çıkarman oldukça önemli. Sonrasında bu kapsam üzerinden ne kadar vakit ve emek harcayacağını belirleyerek fiyatlandırmayı daha doğru biçimde yapabilirsin.

Ne Kadar Acil?: Teslim Tarihi

Görüştüğün alıcı adayı, teslim tarihi konusunda seni özgür mü bırakıyor, yoksa projenin aciliyeti olduğunu söyleyip teslim tarihini kısa mı tutuyor? Eğer işi yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalışmanı gerektirecek bir teslim tarihi ile karşılaştıysan bu durumda elbette ki bunu fiyat teklifine de yansıtabilir ve normalde sunacağın fiyattan biraz daha fazla bir teklif verebilirsin.

Meslektaşlarının Verdiği Teklif Ne?: Fiyat Araştırması

Tüm bu fiyat belirleme etmenleri biliyor, ama yine de ne kadar bütçe geçmen gerektiği konusunda emin olamıyorsan yapman gereken belli: Meslektaşlarının benzer projeler ve istekler karşısında verdiği fiyat aralığı ne, buna bakabilirsin. Bu fiyat aralığını belirledikten sonra; deneyimlerin, portfolyon, istenen iş kalemleri gibi tüm etmenleri değerlendirerek bir freelance bütçe teklifi oluşturabilirsin.

freelance

Zarar Etmemek Önemli: Minimum Fiyatı Nasıl Belirleyebilirsin?

Bilinen bir markadan, portfolyonda yer vermek isteyebileceğin bir freelance iş teklifi geldi. Verdiğin bütçede minik bir indirim yapıp yapamayacağını soruyorlar. Sence bu istenen indirimi yapabilir misin? Özellikle yalnızca freelance iş modeline dayalı çalışıyorsan, zarar etmemen için küçük bir hesaplama fena olmaz.

Böyle durumlarda maliyet bazlı saat fiyat hesaplaması yapmak, verebileceğin minimum teklifi belirlemeni sağlayabilir. Bu hesaplamayı yapabilmen için öncelikle giderlerini belirlemen gerekiyor. Kira, mutfak masrafı, krediler, faturalar, evcil hayvanının giderleri, varsa freelance işlerinde kullandığın programların, sitelerin üyelik ücretleri… Hepsini topladıktan sonra ek olarak (sosyal yaşantın, birikim planın vs. için) kaç para kazanmak istediğini belirlemelisin.

Hem ana giderleri hem de ek olarak kaç para kazanman gerektiğini belirledikten sonra iki meblağı toplayabilir ve çıkan sonucu aylık çalıştığın gün sayısı ile bir günde çalıştığın saatin çarpına bölebilirsin. Hiç merak etme; şimdi daha açıklayıcı olması için bir örnek vereceğiz:

Ana giderlerinin 5.000 TL olduğunu ve buna artı olarak ayda 1.500 TL kazanmak istediğini varsayalım.

5.000 + 1.500 = 6.500 TL

Ayın 25 günü, günde 6 saat freelance bir şekilde çalıştığını düşünelim.

25 x 6 = 150

Bu durumda kazanman gereken saatlik ücretin şöyle olacaktır:

6.500 / 150 = 43.33 TL 

Kısacası, verdiğin teklifin saatlik ücreti 43.33 TL’nin üzerindeyse kârlısın demektir. Tabii ek giderlerini planladığından daha minimumda tutarak saatlik ücreti düşürebilmen de mümkün. Bu arada minik bir uyarı: Bütçe geçerken vereceğin vergileri ve bu tarz kesintileri de göz önünde bulundurmayı, bütçeni bu doğrultuda planlamayı unutma!