Alıcılarla yakınlık kurmak, freelance kariyerine giden yolda başarıyla ilerlemek için atabileceğin en ödüllendirici adımlardan biri 👀

Alıcılarla yakın ve profesyonel bir ilişkin olduğunda; projeler üzerinde çalışmak, ihtiyaçlarını anlamak ve beklentilerini karşılayan projeler sunmak çok daha kolay hâle geliyor. Daha da önemlisi, aynı alıcıdan uzun süreler boyunca daha fazla iş almana yardımcı oluyor.

Sen de alıcılarla bu tür bir ilişkiye sahip olmak istiyorsan, bu ipuçlarını takip et ve alıcılarla nasıl iletişim kuracağını öğrenmeye başla…

İletişim Kurmayı Öğren 🤯

Alıcılarla iletişimi geliştirmenin bir numaralı temel adımı “etkili iletişim” kurmak olmalı. Özellikle mesajlaşma gibi, beden dilinin yok sayıldığı ve görece daha sanal olan iletişim biçimlerinde; aklındaki ve kalbindekileri doğru biçimde aktarabilmek, freelance çalışma hayatının en başından itibaren ustalaşmayı öğrenmen gereken temel bir yaşam becerisi hâline gelebilir.

Örneğin, mesajını başlatma şeklin yani hitabın, alıcılarla ne tür bir ilişki kurabileceğini belirler. Alıcıya ilk adıyla hitap etmek iyi bir başlangıç olabilir. Bu, alıcı ile kişisel bir bağlantı kurmaya yönelik saygı ve samimiyeti gösterir.

Özel teklif iletme, alıcı isteklerine, geri bildirimlere yanıt verme ve projede hangi aşamada olduğunla ilgili alıcıları bilgilendirme şeklin de çok önemli. Bu “küçük” şeyler, iyi bir alıcı-freelancer ilişkisinin temelini oluşturan şey.

Güvenilir Ol 💖

Bir konuda yardıma ihtiyacın olduğunda, genellikle en iyi arkadaşına danışırdın değil mi? Eğer bu arkadaşın güvendiğin biri ise ona fazla detay vermene gerek kalmadan işin altından kalkacağını ve seni yormayacağını bilirsin. İşte, alıcı için “o arkadaş” olmalısın. Elbette yalnızca iş kapsamında.

Alıcın senden bir düzenleme istediğinde, yarına erteleme. Hemen yap! Alıcı, herhangi bir serbest çalışandan değil, yalnızca arkadaşından böyle hızlı ve yapıcı bir yanıt bekler. Onlara güvenilir olabileceğini ve alıcının sana ihtiyacı olduğunda ne olursa olsun orada olabileceğini göstermelisin.

Zamanında Teslim Et ⏱

Alıcınla yakın bir ilişkiye sahip olmak, istediğin her şeyi yapabileceğin ve istediğin zaman projeleri teslim edeceğin anlamına gelmez! Alıcı “yakın bir arkadaşın” olsa bile dakik ve şeffaf olmalısın.

Projelerini önceden planla ve gerçekçi teslim zamanları vermeye gayret et. Bu, güvenilir olmanın bir diğer önemli parçası. Projeyi teslim etmek için ek süre talep edebilirsin, ancak bu sürekli olduğunda alıcının sana olan güveni sarsılabilir. Eğer anlaştığın sürede herhangi bir aksama olacaksa veya beklemediğin, âni bir durum geliştiyse bu vakit kaybetmeden alıcı ile paylaşmalısın. Böylece onlarda durumu bildirmesi gerekiyorsa önlem alabilir ve zorda kalmamış olur. Arkadaşlar, özellikle iş için olanlar, bunun için var, öyle değil mi ☺️

Bahane Bulmayı Bırak 💪🏻

Çoğu freelancer’ın, alıcılar geri bildirimde bulunduğunda yaptığı yaygın bir hata, kendini savunmak için bahaneler üretmesi. Örneğin, bir alıcı tasarımlarında kullandığın yazı tipinin değiştirilmesi gerektiğini söylediğinde, benmerkezci bir serbest çalışan bu yazı tipini neden kullandığını açıklayan bir geri dönüş yapabiliyor.

Eleştiriyi kabul etmenin ve bir alıcıya neden böyle yaptığını açıklamanın birçok yolu var. Ancak bunu nazik bir tavırla ve onların beklentilerini anlayarak yapman gerekiyor. Ne yaparsan yap, bahane üretme! Bir hata yapmış ya da bir son teslim tarihini kaçırmış olsan da, hatalarına sahip çıkmalısın.

Geri Bildirim İste 📩

Alıcılardan inceleme istemek artık çoğu serbest çalışan için rutin bir davranış. Ama şu an bu tür bir geri bildirimden bahsetmiyoruz. Alıcını memnun etmek istiyorsan, beklentilerinin ne olduğunu anlaman gerekiyor. Bu nedenle, çalışmanı geliştirmek için yapabileceğin bir şey olup olmadığını ve işinden memnun olup olmadıklarını sormayı denemelisin. Bu sadece gelişmeye istekli olduğunu göstermekle kalmaz, aynı zamanda alıcıya daha yakın olmana ve onların nasıl düşündüklerini anlamana yardımcı olur.

Hatalardan Ders Al ☘️

Her şeyi mükemmel yapsan bile, hata yaptığın zamanlar olabilir. Ne olursa olsun, hatalarına sahip çıkmalısın. Daha da önemlisi, hatalarından ders almayı öğrenmelisin! Bunu nasıl yapacağından emin değilsen, alıcından geri bildirim iste. Bu şekilde hatalarını görebilir ve tekrarlamanın önüne geçebilirsin. Bu “hatalar” kimi zaman alıcı özelinde de değişebilir, hatalarını anlamak, dinlemek ve analiz etmek; sana alıcıi tiplerini anlama ve bu tiplere uygun olarak iletişim yöntemleri belirleme noktalarında da yardımcı olabilir.

Gereğinden Fazla Özür Dileme 💁🏻‍♀️

“Geç cevap verdiğim için özür dilerim”, “Üzgünüm, bir daha olmayacak…”, “Son teslim tarihini kaçırdığım için üzgünüm…” Bir kez özür dilemek güzel fakat sürekli özür dilemeye devam edersen, sonunda alıcıyı kızdırabilirsin. Bir dahaki sefere, kaçınılması mümkün olmayan bir hata yaptıysan, özür dilemek yerine farklı bir yaklaşım dene.

İşte bir örnek:

“Merhaba xxx, dün arkadaşımı hastaneye götürmek zorunda kaldım, bu yüzden son teslim tarihini kaçırdım. Projeyi bugün teslim edeceğim.”

Sonuç Olarak:

Bu ipuçlarını takip ederken, alıcıyla nasıl başa çıkacağın konusunda da dikkatli olmayı unutma. Güvenilir ve arkadaş canlısı ol, ancak sınırı bil. Bazı alıcılar iyi niyetinden yararlanmaya çalışabilir.

Geri bildirim iste ve hatalardan ders al, ancak alıcının seni değiştirmesine izin verme. Genel olarak, yukarıda bahsettiğimiz adımlar, seni alıcıların seveceği ve hayran kalacağı harika bir serbest çalışan yapacak.