2020 itibariyle hayatta her şey planladığımız gibi olmadığını ve her gelen yeni dönemin beraberinde bambaşka ihtiyaçları da getirdiğini keşfettik. Bu ihtiyaçları doğru analiz ederek, satışlarını artırman mümkün. Eğer Amazon, Etsy, Shopify gibi platformlarda dropshipping yapıyorsan 2022’de online mağazanda satabileceğin en trend ürünlere göz atmak isteyebilirsin 👀✨

Dropshipping İçin Teknoloji Ürünleri ve Aksesuarlar

Teknoloji odaklı bir çağda yaşadığımız için, her geçen gün çeşitlenen teknoloji ürünlerinin online pazarda popülaritesini kaybetmeyeceğini biliyoruz. Yine de, dropshipping yapanlar için iyi bir seçim olabilecek trend olan ürünleri bulmak istiyorsan,güvenilir bilgi kaynaklarını kontrol etmen gerektiğini unutmamalısın. O zaman önerilerimize başlayalım 🤩

Ekran Koruyucular ve Filmler

Ekranlar; cep telefonları ve tabletlerin yanısıra, artık ev aletlerinin ve kişisel kullanım cihazlarının da ayrılmaz bir parçası olmaya başladı. Sahip olduğumuz ekran donanımlı araçlar ve cihazlar ne kadar fazlaysa, bu ürünleri olabildiğince sağlam kalabilmeleri için iyi bakmaya çalışıyoruz.

Aşağıda inceleyebileceğin Google Trendler grafiği, son yıllarda bu tür telefon aksesuarlarına yönelik talepteki küresel değişiklikleri gösteriyor👇🏻

Sipariş sayılarını incelersen, online işletme sahiplerinin kesinlikle dikkate alması gereken ve oldukça umut verici bir ürün türü olduğu çıkarımını yapabilirsin 🤩

Kablosuz Şarj Cihazları

Kablosuz şarj cihazları da kullanıcılarına özgürlük ve esneklik sağladığı için en çok satan ürünlerden bir tanesi olacak gibi. Temel olarak, bu cihazlar sayesinde prizlerin konumuna bağlı değil, tamamen özgürsün! Bu sayede cep telefonunu, tabletinizi veya başka herhangi bir cihazın daha rahat ve kullanıcı dostu bir şekilde şarj edebilirsin.

Kablosuz şarj fikri o kadar da yeni olmasa da, son zamanlarda hem geniş kullanıcı kitleleri tarafından hem de kitle iletişim araçlarına artan talep, bu ürüne olan ilginin de artmasına sebep oldu. Çoğunlukla, günümüzde birçok insanın bu tür cihazları satın almaya finansal gücünün yetmesi de talebin bu kadar yoğun olma nedenlerinden biri.

Aşağıdaki grafikte son yıllarda kablosuz şarj cihazlarına olan ilginin değişimini görebilirsin👇🏻

Kablosuz şarj istasyonlarına olan talep bu yıl önemli ölçüde arttı ve yakın gelecekte de devam etmesi bekleniyor. Endüstri tahminlerine göre, küresel kablosuz şarj pazarının değeri 2027 yılına kadar 40 milyar doların üzerinde olması bekleniyor. Bu nedenle, kablosuz şarj cihazı modelleri, online mağazanda satılacak trend öğelerden biri olarak anılmayı hak ediyor.

Telefon Kılıfları

Cep telefonları sürekli olarak kazayla düşmelere vb. maruz kaldığından, telefon kılıfları internette en popüler ürünler haline geldi. Bize inanmıyor musun? Rakamlara bakalım 👀

Google Trends’e göre, telefon kılıfları yaklaşık beş yıl önce popülerlik kazanmaya başladı. Ve bir online mağaza sahibi olarak senin de gelir kaynaklarından biri olabilir. Dahası, Statista’ya göre, son 5 yılda yaklaşık 1,5 milyar akıllı telefon satıldı. Hedef kitlenin ne kadar geniş olduğunu hayal edebiliyor musun? 🤩

Giyilebilir Cihazlar

Günümüzde çoğu nispeten ulaşılabilir fiyatlarda olduğundan, ihtiyaç sahipleri de giyilebilir cihazları hızlı ve sorunsuz bir şekilde satın alabiliyor.

Bu kategoride trend ürünler arıyorsan, akıllı spor saatlerini mercek altına almanı öneririz. Neden dersen, bir akıllı spor saati kullanıcısına bir dizi işlevi sağlayabilen nispeten düşük fiyatlı bir cihaz; bir saat, çalar saat, kalp atış hızı monitörü, adımsayar, vb. gibi… Bu nedenle yüksek teknoloji pazarının da gözdesi.

Telefon Tripodları

Günümüzde vlog çekmek adeta herkesin “mesleği” haline geldi. Instagram ve Tiktok’un da “desteğiyle” artık hepimiz her anı hikâyeleştirmek ve bunu en güzel haliyle yapmak istiyoruz. dolayı oldukça popülerleşti. Bu işe yeni başlayanlar için yüksek fiyatlı kalan video kameralara alternatif olarak; pratik ve daha uygun fiyatlı telefon aksesuarları pazarında telefon tripoduna duyulan rağbet artıyor.

Dropshipping İçin Elektroniği Trend Ürünleri:

Teknoloji kategorisinin daima rabet gören ve görece daha uygun fiyatlı bu ürünleri,satışlarını artırmak için pratik bir yol olabilir.Bakalım listede neler var? 👀👇🏻

TWS Kulaklık (Stereo Kablosuz Bluetooth Kulaklıklar)

Birkaç yıl önce çoğumuz kablolu kulaklık kullanıyorduk, ancak kablosuz bluetooth kulaklıkların tadına bir kez vardıktan sonra, yürümeyi,çalışmayı ve spor yapmayı zorlaştıran kablolardan el birliğiyle kurtulmaya karar verdik. Rakamlar da bunu doğruluyor gibi:

Üstelik TWS, üretiminde yüksek teknoloji gerektirmediğinden üretimi çok pahalı olan bir cihaz türü de değil. Bu yüzden internette çok pahalı olmayan birçok TWS kulaklık bulabilmen mümkün. Çok sayıda kullanıcının bütçesine hitap ettiğinden, 2022’de trend olan e-ticaret ürünlerinden biri olması da bekleniyor.

Drone’lar

Düşüncesi bile bünyende bilim kurgu filmindeymiş gibi bir his yaratsa da, drone’ların 2022’de en çok satılacak trend ürünlerden biri olacağı düşünülüyor.

Çok pahalı olmayan bazı drone modelleri de mevcut. Bu nedenle, elektronik ürünlere odaklanmak istiyorsan e-ticaret işin için en tutkulu nişlerden biri olarak drone’lar ile de satış yapmayı düşünebilirsin.

Dropshipping İçin Trend Araç Ürünleri

Takdir edersin ki günlük kullanım için ihtiyacın olan tüm seçeneklere sahip bir araba satın almanın çoğu durumda çok pahalı olduğu bir gerçek. Bu nedenle kullanıcılari, otomobillerini modifiye etmek ve en temel işlevlere sahip aksesuarlarla donatmak durumunda kalıyor. Eh, bu durumda da aşağıdaki ürünler devreye giriyor.

Arka Kameralar

Sürüşün en önemli yönlerinden biri arkanda neler olup bittiğini görme fırsatı olduğundan, arka kamera gibi bir öğe son derece trend hâline geldi. Bunu sana kanıtlamak için, Google Trends’in bu konuda bize neler söyleyebileceğini görelim.

Araba LED Işığı

15 yıl kadar önce çoğu otomobil üreticisi, otomobillerinde halojen lambalar kullandı. Ardından, ışık üreten xenon teknolojisi, daha yüksek performans nedeniyle halojenin yerini almayı başardı.

Günümüzde insanlar araba LED ışıklarını yaygın olarak kullanıyor. Bu ışık kaynağı, düşük enerji tüketimi sağlarken, daha iyi ışık akısı özellikleri sağlıyor. Dünyanın her yerinden insanlar, LED lambaların nispeten düşük bir fiyata satın alma fırsatına sahip olduklarını fark eder etmez, bu ürünün giderek yaygınlaşmasını sağladı.

Araç Düzenleyicileri

Gerçekten akılda kalıcı ve “havalı” bir ürün yaratmanın peşinde olan otomobil üreticileri, genellikle sürücü ve yolcuların konforunu göz ardı edebiliyor. En önemli sorunlardan biri de cep telefonu için yer olmaması veya içecek/yiyecekler için yeterli alan sağlanmaması. Telefonunu veya diğer kişisel eşyalarını arabanın içinde nereye koyacağını bulamayanlardansan “ortalığı karıştırmadan” bu sorunu çözebilecek araç içi organizer’larına göz atmak isteyebilirsin.

Kablosuz Araba Elektrikli Süpürgesi

Temiz bir araba; sadece konforun için değil, aynı zamanda güvenliğin için de gerekli. İşte tam da talihsizlik yaşadığın anlarda kablosuz araba elektrikli süpürgeleri devreye giriyor. Bu ürün türü, arabanın içini daha önce hiç olmadığı kadar kolay ve temiz tutmanı sağlayan kablosuz ve kompakt cihazlar olarak biliniyor. Ne derler, “her araca lazım”

Dropshipping İçin Akıllı Ev Cihazları

Çoğu zaman sıkıcı olan ve zaman kabı olarak gördüğümüz ev işlerini bizler için kolaylaştıran teknolojik çözümler hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Akıllı robot süpürgeler,osğuk su ikram eden buzdolapları, suyu arıtan musluk aparatları… Hem girişimciler hem de müşteriler için en önemli şey ise bu yeni teknolojilerin, farklı cihazlara kalıcı olarak entegre edilmesi.

Bu ürün gruplarından biri de ucuz akıllı ev cihazları. Otomatik aydınlatmalı, kapılı, perdeli vb. evlerin olduğu bazı filmleri veya TV dizilerini kesinlikle görmüşsündür. Bunlar birkaç yıl önce sana rüya gibi görünse de artık bu havalı ürünleri sen de kolayca alabilir veya satabilirsin.

“Akıllı” Fişler

Hiç cep telefonundan yönetilebilen bir priz hayal ettin mi? Artık edebilirsin. Akıllı fişler birkaç yıl önce piyasaya sürülse de, bugünlerde yoğun talep görüyorlar.

Bu en popüler ürünle ilgili en ilginç şeylerden biri de, fiyatının uygun olması. Bu nedenle, elektronik veya ev aletleriyle bir şekilde bağlantılı bir online mağaza işletiyorsan, bu senin için olmazsa olmaz ürünler arasında!

Akıllı LED Ampuller

Günümüzde LED en verimli ışık kaynaklarından biri olduğunda hem fikiriz. Üstelik LED ışığa geçişle birlikte mavi, kırmızı, sarı bir ampul elde etmek mümkün hale geldi. Bu yüzden akıllı LED ampullere dikkat etmekte fayda var! Akıllı telefonunu kullanarak rengi seçmene izin veriyorlar. Buna ek olarak, en trend olan bu ürün düşük maliyetli olarak da kabul ediliyor. Peki sence bu, dropshipping için umut verici bir ürün mü? Bizce öyle 🤩

Akıllı Sıcaklık Sensörleri

Ucuz akıllı ev cihazlarını göz önünde bulundurarak akıllı sıcaklık sensörlerini incelemeyi de unutma! İklim kontrollü bir odaya sahip olmana izin veren bu ürün, odanın içindeki sıcaklığı, nemi vb. kontrol ediyor ve verileri diğer tüm akıllı cihazları yöneten akıllı hub’lara iletiyor: Akıllı perdeler, akıllı ısıtıcılar vb. gibi… Böylesine zengin bir işlevsellik sayesinde akıllı sıcaklık sensörleri, tüm dünyada gerçekten popüler e-ticaret ürünlerinden biri haline geldi.

Akıllı Robot Elektrikli Süpürge

Evin tertemiz oluyor seninse bu sırada yaptığın her şey oturup favori dizini izlemek… Kulağa uyanmak istemeyeceğin bir rüya gibi geliyor değil mi? Bu ürünler son derece kompakt olduğundan muhafazası da oldukça kolay ve son dönemde oldukça popüler.

Gece LED Işığı

Çocuk aksesuarlarının her zaman yoğun talep gördüğü bir sır değil. Hem genç ebeveynlerin hem de onların çocuklarının oldukça hoşuna gidecek bu ürün türü de giderek popülerleşeceğe benziyor. Özellikle sosyal ağlardaki selfie / reels çılgınlığı, kullanıcıları daha yaratıcı içeriklere yönlendiriyor ve bu da onları farklı ışıklandırma ve video düzenleme yollarına itiyor. Farklı birçok renk ve modele sahip gece LED ışıkları da özgün ve renkli içerikler üretmek için sıklıkla kullanılıyor.

Evden Satılacak Dropshipping Ürünleri: Banyo Aksesuarları

Banyosunu biraz daha keyifli ve kullanışlı hale getirmeye kim “hayır” diyebilir? O halde, evini daha modern ve pratik hale getirebilmen için tasarlanan ürünlerden bahsedelim, çünkü gelecek yıl bize hayallerimizi yaşamamız için daha fazla fırsat verecek gibi görünüyor.

Duş Başlığı

Fonksiyonlarına göre fazlaca çeşite sahip duş başlıkları, kullanıcıların dilediğini seçebilmesini ve kendi ihtiyacına yönelik satın alım yapmasını kolaylaştırıyor. Google Trends’in bize duş başlığı arama hacmi hakkında ne söylediğine dikkat eder misin?

Saç Toplayıcı

Gevşek iplikler, evcil hayvan kılı vb. gibi bazı yabancı maddeler çamaşır makinene veya kanalizasyon sistemine çok fazla zarar verebileceğinden, sıklıkla bunu önlemenin yollarını arıyor olabilirsin.

Neyse ki, bazı üreticiler saç toplayıcı isimli bu kullanışlı ürünü tasarladılar da bu soruna bir çözüm getirebildiler. Saç toplayıcının temel görevi çamaşır makinenden veya mutfak lavabondan gereksiz tüm cisim/atıkları çıkartmak olan bir filtre gibi düşünebilirsin. Bu ürün ilk bakışta dropshipping en çok satan ürün gibi görünmese de aşağıdaki resme dikkatini çekmek isteriz 👀

Akıllı Sabunluk

Otomatik sabunluk ihtiyaç değil, yalnızca bir aksesuar mı diye düşünüyor olabilirsin. Aslında insanların akıllı sabunluklara yönelmesinin birçok nedeni var: Bir miktar sabun dağıtarak paradan tasarruf etmeni sağlarlar, bu nedenle atık su akışı neredeyse imkansız bir hale gelebilir -Suyu israf etmememiz gerektiğini bir kere daha hatırlatalım, bu dünya hepimizin 🌏 🌱 Bu anlamda akıllı sabunlukların piyasada sunulan, oldukça popüler ve çevreye duyarlı bir çözüm olduğunu da ekleyebiliriz.

Giyim ve Modada Trend Dropshipping Ürünleri

Moda kıyafetleri ve aksesuarları satın almaya gelince, müşteriler bunları rasyonel olarak değil, duygusal olarak seçerler. Bu nedenle, bu ürünler anlık satın alma üretimi için harika birer çözüm olabilir. Bakalım listede neler var 👀👇🏻

Fular

2022’de fular hala moda mı diye sorar mıydın? Cevabımız evet,öyle! Moda kavramının kendisi kadar eski olan çok fazla aksesuar yok ve fular kesinlikle onlardan biri.

Kabarık Kollu Giysiler

Bu yıl, kabarık kollu giysi trendi sonbahar ve kış mevsimlerinde talep artışına tanık olmaya devam ediyor. Kazaklar, bluzlar, hatta t-shirt’ler dropshipping için oldukça uygun!

Şu an için sipariş sayısı özellikle yüksek olmasa da, zamanında yapılan promosyonlarla bu ürünler kolayca trend ürünlerden biri olarak hizmet edebilir ve modaya duyarlı alıcıları mağazana çekebilir.

Klasik Mavi Giyim Ürünleri

Bu nostaljik klasik mavi giysi modelleri, popülerliğini yeniden kazanıyor. Geçtiğimiz yıl, Pantone’nin yılın rengi olarak ilan ettiği klasik mavi bugünlerde de popülaritesini kaybetmiyor: Klasik mavi , dünyanın her yerindeki moda markalarına ilham vermeye devam ediyor.

2022’de Satılacak Trend Spor ve Seyahat Ürünleri

Ne yazık ki, Covid ile birlikte günlük hayatımızda birçok şey olumsuz etkilendi ve şimdilerde bile, dünyanın birçok ülkesinde kullanıcılar spor salonlarına gitme veya kalabalıktan kaçma fırsatı bulamıyor. Bu yüzden birçoğu “kendi evlerinde formda kalmaya” karar verdi. İşte tam da bu nedenle ev içi spor ürünleri artık dünya çapında giderek daha popüler hâle geliyor.

Spor Şişesi

Spor şişeler sadece spor yapmak için kullanılamayacakları için her zaman yoğun talep görüyor. Bazı insanların onları işe, parka vb. götürdüğünü unutma. Şık ve çevre dostu bir şişeye kim hayır diyebilir ki? Tabii düşük başlangıç fiyatları bu ürünü dropshipping için daha da çekici kılıyor.

Yoga Matları

Yoga matlarının popülaritesi, COVID-19 salgınının sonuçları nedeniyle sürekli olarak artıyor.Neyse ki, bu ürün gamı ulaşılamaz fiyatlarda da değil. Fırsatı kaçırma deriz.

Direnç Bantları

Direnç bantlarını insanlar artık spor salonunda kullanma fırsatına sahip olmadığından, evde spor yapmak için aktif olarak satın alıyorlar.

Bu tür egzersiz bantlarının ne kadara mal olduğuna baktığında, bunun 2022’de gerçekten çok popüler bir ürün olduğuna emin olabilirsin.

Online Mağazan İçin Trend Olan Ürünler Nasıl Bulunur?

Aslında, kendi derlemeni ve araştırmanı yapma şansın var. Ancak trend olan niş ürünleri nasıl bulacağını da iyi bilmen gerekir. Belirli bir alanda en popüler ürünleri tanımlamana yardımcı olabilecek birçok çözüm mevcut. Ancak, bu biraz maliyetli gelebilir. Bu yüzden sana trend olan ürünleri tamamen ücretsiz nasıl bulacağını anlatacağız. Hadi başlayalım!

Satılacak Trend Ürünler Nasıl Bulunur?

Örneğin, kablosuz şarj cihazlarının günümüzde çok talep göreceğini düşünüyor olabilirsin. İşte tam da böyle düşünürken Google Trends’ten ücretsiz bir şekilde bunun teyidini sağlayabileceğini unutma 😌

Google Trendler, belirli bir arama isteğinin ne kadar popüler olduğunu görmemize izin veriyor. Ayrıca, ayarlar nedeniyle konumu (Türkiye, dünya çapında vb.), zaman aralığını (2004’ten beri son 30 gün vb.) ve diğer bazı parametreleri seçebilirsin.

Bu araç sayesinde bir öğenin gerçekten trend olup olmadığına dair bir ön sonuca varabilirsin. Ardından, en popüler online mağazalardan birine (AliExpress, eBay, vb.) taşınıyoruz ve “kablosuz şarj cihazları” arıyoruz. Arama yaparken ‘**** & Yukarı’ seçeneğini işaretlemeyi ve ürünleri siparişe göre sıralamayı unutma. Bu da sana oldukça verimli fikirler verebilir.

Eğer hangi ürünlerin trend olabileceği hakkında hiçbir fikrinin yoksa, bunun için de çözümümüz var👇🏻☘️

Bu durumda AliExpress’e tıklıyorsun ve senin için ilginç olan bir kategori ve alt kategori seçiyorsun. Örneğin otomobillere düşkünsün diyelim ve otomobil ürünleri satmak istiyorsun. Ardından “Otomobiller” ve “Araba lambaları”nı seçmelisin. Sonrasında ‘**** & Yukarı’ seçeneğini işaretlemelisin ve ürünleri siparişlerine göre sıralamalısın.

Eğer araba farları satmak istiyorsan, piyasada en popüler olan LED lambalara dikkat etmen gerekiyor. Fakat diyelim ki hala şüphen var, bu durumda aradığın verileri tekrar Google Trends’e göz atabilir ve ikinci kez kontrol edebilirsin.

Senin için 2022’de trend olabilecek ve online mağazana daha çok hareket ve satış getirebilecek trend ürünleri inceledik 🤩 Bundan sonrasında top sende; hangi ürün türlerinin mağazan için uygun olduğuna karar ver ve satışlarına başla! 👀✌🏻