Crunchbase’e göre şu an dünyada tam tamına 22.600’dan fazla Saas şirketi (yazılım şirketi) olduğunu biliyor muydun? Peki ya, Capterra’da 800’den fazla yazılım kategorisi olduğunu? Statista tarafından yapılan araştırma, yazılım şirketleri endüstrisinin pazar büyüklüğünün 2008’de 5,56 milyar dolar iken 2020’de 156 milyar doların üzerine çıktığını gösteriyor. Peki bu veriler bize ne anlatmaya çalışıyor? Aslında basit. Yazılım şirketleri arasındaki rekabet her geçen gün daha da çekişmeli bir hale geliyor…

Bir yazılım şirketi olarak, sektörün zirvesinde kalmak istiyorsan, SEO açısından rekabet içerisinde olduğun rakiplerini iyice tanımalı ve analiz etmelisin. Bu şekilde, odaklanılacak içerik stratejilerini, hedeflenecek anahtar kelimeleri ve elde edilecek backlink türlerini analiz etme fırsatı yakalayabilirsin. Haftalık blog yazımızda, tüm bu anlattıklarımızı hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmenin üç etkili yolunu aktarmaya çalışacağız. Hazırsan başlayalım 🤩

“Ben bir yazılım firmasıyım, neden SEO rakiplerimi önemsemeliyim?” diyebilirsin.

Eğer SEO konusundaki en güçlü rakiplerini yakından takip etmezsen, onlar SERP’de (Search Engine Result Page/ Arama Motoru Sonuç Sayfası) ilk sıralarda yer almaya başlarken, sen çok şey kaçırmaya başlayabilirsin. Unutma, internet aramalarında ön sayfalarda yer alabilmek sandığından çok daha önemli.

Günümüzde çoğu ihtiyacımıza Google’layarak ulaşıyoruz. Bu bir çorap da olabilir, yazılım hizmeti de… 👀

  • Kendi stratejini belirleme konusunda, rakiplerinin hedeflediği anahtar kelimeleri ve backlinklere nasıl ulaştıklarını analiz etmelisin.

Senin şirketin ile rekabet eden diğer yazılım firmalarını analiz etmen, onların hedeflediği anahtar kelimeleri de öğrenebilmen açısından sana yardımcı olabilir. Bu sayede, sen de nitelikli site trafiği oluşturabilecek ve yazılım şirketin için kullanıcı kayıtlarını artırabilecek anahtar kelimelere odaklanabilme olanağı yakalayabilirsin. Üstelik bu araştırma, senin firman için gerçekleştirebileceğin anahtar kelime analizi sürecini de kolaylaştırabilir. Ayrıca, SEO alanındaki rakiplerini tanıyabilmen, gap analizi (GAP analizi, durum analizi anlamına geliyor.) yapmanın etkili yollarından biri olarak sayılıyor. Bu sayede, rakiplerinin elde ettikleri backlink türlerini ve bunları nereden temin ettiklerini öğrenebilirsin. Dolayısıyla sen de, kendi çalışmalarında bağlantı verme olasılığı daha yüksek olan alakalı web sitelerini belirleyebilirsin.

  • Rakiplerine karşı sahip olduğun rekabet avantajının farkına varabilirsin.

Eğer rakiplerini iyi tanımazsan, işini büyütmek için odaklanacağın SEO fırsatlarının da farkına varamayabilirsin. Örneğin rakiplerinin yüksek hacimli arama anahtar kelimelerine ya da dönüşüm hunisine odaklandıklarını ele alalım. Eğer sen de tüm bu verileri elde edebilmek için analizlerine başlarsan, kendine rekabet avantajı sağlayabilirsin.

  • Büyüme ve dönüşüm odaklı rakiplerini tanıyabilirsin.

Birçok yazılım şirketi, web sitelerinde yer alan blog gönderilerini, açılış sayfalarını ve ürün sayfalarını dönüşüm sağlamak için belirli periyodlarla optimize ediyor. Bunun nedeni, büyüme ölçütünü web siteleri üzerinden gerçekleşen üye sayısı ve ödeme yapan müşterilerin adedi olarak almaları diyebiliriz. Sen de SEO rakiplerini tanıyarak, onların hangi CTA’lardan (Call to Action/Harekete Geçirici Butonlar/ İndir, Takip et, Beğen, Satın Al, Daha Fazla Bilgi Al gibi düğmeler diyebiliriz) ve butonlardan dönüşüm sağladığını analiz edebilir bunu kendi web sitene uygulayabilirsin.

Yazılım Firmana Dair Kendi SEO Rakiplerini Belirlemede Sana Yardımcı Olacak 3 İpucu

SEO Araçlarını Kullan

SEO araçlarının birçok web sitesi fazlaca miktarda veriye erişimi mevcut. Üstelik bu araçlar, aradığın bilgileri senin kullanımın için analiz edip kategori kategori ayırıyorlar. Doğal olarak tüm bu veriler, senin de rakiplerinin stratejilerini analiz edebilmen adına oldukça yardımcı oluyor.

Örneğin, SEMrush, işletmen için potansiyel rakipler bulabilmene yardımcı olan Market Explorer aracına sahip bir platform. Ahrefs ise Site Explorer (Site Gezgini) aracında rekabet eden bir etki alanı raporuna sahip. “Bu özellik ne işime yarayacak?” diye sorabilirsin.

Hemen açıklayalım; sıraladığın anahtar kelimelerin türüne göre kendi yazılım şirketinle rekabet eden web sitelerini belirlemen konusunda oldukça yardımcı olabilen bir özellik olduğu söyleyebiliriz.

Yazılım şirketinin SEO rakiplerini belirleyebilmek adına “Moz Pro” aracının “True Competitor” özelliğini de kullanabilirsin. Peki bu aracı nasıl kullanacaksın? Şöyle; Moz’dan firmanın en güçlü SEO rakiplerini belirlemesini talep ettiğini varsayalım. Bu araçla, bilgileri birkaç saniye içinde bulabilmen mümkün.

Yapman gereken ilk şey, araca aşağıdaki ayrıntıları girmek:

• Preferred Market: Hedeflediğin belirli konum

• Domain Type: Etki alanı türü

• Domain Name: Web sitenin URL’si

Bu bilgileri girip “Find Competitors” (Rakipleri Bul) butonuna tıkladığında, 25 rakipten oluşan bir listeye ulaşabilirsin:

Anlayacağın üzere, SERP’lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfalarında) “Moz” ile rekabet eden web siteleri yalnızca yazılım markalarıyla sınırlı değil. Aşağıdaki şekilde sıralayalım:

Bu aracın aynı zamanda rakiplerini filtrelemek için Overlap (Örtüşme) ve Rivalry (Rekabet) metriklerine de sahip olduğunu es geçmeyelim.

Örtüşme metriği, Google’ın ilk sayfasında görünürlük sağlayabilmek adına hem senin hem de rakip firmaların hedeflediği aynı anahtar kelimeleri filtreliyor. Rakip metriği ise yazılım şirketinle en alakalı rakipleri belirlemek için CTA (Call to Action – yukarıda açıklamıştık), DA puanı (Domain authority /Domain Otoritesi), paylaşılan anahtar kelimelerin hacmi vb. gibi faktörleri kullanıyor.

En güçlü SEO rakiplerini belirledikten sonra, hedefledikleri anahtar kelimeleri öğrenebilmen adına maksimum 2 adedinin derinlemesine analizini yapabileceğini unutma ☘️

Yeni ve Mevcut Müşterilerinle Anket Yap

Potansiyel müşterin yazılım şirketin için web sitende üyelik kaydı oluşturuyorsa, senin şirketin ile ilerlemeye karar vermeden önce diğer seçenekleri de yüksek ihtimalle değerlendirmiş veya deneyimlemiştir.

Takdir edersin ki bu durum, doğrudan ve dolaylı rakiplerinin kimler olduğu hakkında da potansiyel müşterinin bir fikri olduğunu gösterir. Bu konuyu netleştirmek için potansiyel müşterinle iletişime geçmeli, ve daha önce hangi firmalarla çalıştığını, hizmetlerinden memnun kalıp kalmadığını, firmanın artı ve eksi yönlerinin neler olduğunu sorabilirsin.

Bu süre zarfında müşterilerine aşağıdaki soruları sormayı deneyebilirsin 👇🏻

  • Bizimle ilerlemeden önce için hangi tool’ları (araçları) kullanıyordunuz?
  • Daha önce hiç tool kullanmadıysanız, sorunlarınızı nasıl çözüme kavuşturdunuz?
  • Ürünümüzü deneyimlemek için ilginizi çeken unsur neydi?
  • Şu anda ihtiyacınız olan şeyin bizimki gibi bir tool olduğunu ne zaman ve nasıl anladınız?
  • Ürünümüze karar vermek için ne kadar araştırma yaptınız? Araştırma sürecinde keşfettiğiniz diğer benzer araçlar nelerdir?

Yazılım Şirketinin Özelliklerini Hedefleyen Bir Google Araması Yap

Firmanın geliştirdiği yazılım sisteminin çözdüğü kullanım örnekleri, özellikler ve sorunlar için bir Google araması yapmak, en güçlü SEO rakiplerini belirlemenin verimli yollarından bir tanesi. Neden dersen, Google’da üst sıralarda yer alan çoğu şirketin SEO’ya yatırım yaptığını bu sayede anlayabilirsin.

“related:website” Taraması İle Gelişmiş Arama Özelliğini Kullanabilirsin

Bu arama sistemi, Google’da aradığın web sitesi ile ilgili olan diğer web sitelerini sana gösterir.

Salesforce.com’a benzer, diğer web sitelerini aramak istediğini varsayalım. Bunun için Google’a “related:salesforce.com” yazarak arama yapabilirsin. Birinci sayfada çıkan sonuçlar, SalesForce’un en güçlü SERP (Search Engine Result Page/ Arama Motoru Sonuç Sayfası) rakiplerinden bazılarıdır:

Yazılımının Kullanım Şekline Benzer Diğer Örnekleri Analiz Et

Geliştirdiğin yazılım, yazılım şirketlerinin yeni kullanıcıların dahil edilmesine ve etkinleştirmesine yardımcı oluyorsa, temel kullanım durumlarından biri “user onboarding” (kullanıcı karşılama)dır.

Google’da “user onboarding software” (kullanıcı karşılama) araması yaparsan, anahtar kelime için teklif veren veya sıralamada yer alan rakipleri gözlemleyebilirsin.

Google’da bu kullanım durumunu hedefleyen web sitelerinden bazıları ise aşağıdaki şekilde👇🏻

Bunların yanı sıra, belli anahtar kelimeler için Google’ın ilk sayfasında yer alabilmek adına reklam veren yazılım şirketlerinin de mevcut olduğunu unutmamalısın.

Yazılım Şirketi Özelliklerini Araştır

Moz aracının temel özelliklerinden biri “sıralama izleme” özelliğidir. Benzer özelliğe sahip diğer web sitelerini belirlemek için ilgili anahtar kelimeyi Google arama çubuğuna girebilirsin.

Moz’un yanı sıra, bu özelliği kullanabilmek için diğer rakip web siteleri de aşağıdaki gibi👇🏻

Yazılım İşlerini Gerçekleştirilecek Aksiyona Yönelik Arama Yap (JTBD – Jobs To Be Done)

Örneğin online bir video düzenleme yazılımı geliştirdiğini varsayalım, hedef kitlenin yönelteceği en büyük sorulardan biri “Videoya nasıl resim eklenir?” değil midir?

Bu sorgu için bir Google araması yaparsan, aşağıdakine benzeyen bir sonuçla karşılaşman oldukça muhtemel:

Bu veri, online video düzenleme alanındaki en güçlü SEO rakiplerinden bazılarının aşağıdakiler olduğunu gösterebilir:

Özetlemek gerekirse; rekabet ettiğin yazılım şirketlerini tanımıyorsan, onların oldukça gerisinde kalabilir ve potansiyel iş olanaklarını kaçırabilirsin.

Bu yazımızda, sana bir yazılım markası olarak en güçlü SEO rakiplerini belirlemenin üç etkili yolunu aktarmaya çalıştık. Kısaca maddeler halinde de özetleyelim:

  • Rakiplerini bulmak ve hedefledikleri anahtar kelimeleri analiz edebilmek için Moz gibi SEO yazılımlarını kullanabilirsin.
  • Yeni ve potansiyel müşterilerine daha önceki yazılım şirketi deneyimlerin sorabilir, karşılaştıkları sorun ve çözümleri sana aktarmalarını sağlayarak, rakiplerinin durumunu analiz edebilirsin.
  • Geliştirdiğin yazılım türünün özelliklerini ve kullanım örneklerini Google’da arayabilirsin. Bu sana SERP’lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfalarında) markanla rekabet edebilecek şirketleri gösterecektir.

*Bu yazı, adreste yer alan orijinal yazı üzerinden adapte edildi.