Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de freelancer yani serbest çalışan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle düşük bütçeli veya sektöre yeni atılmış girişimciler, kendilerine büyük ve donanımlı bir ekip kurmak konusunda sorun yaşayabiliyorlar. Eğer sen de böyle bir durumun içindeysen, alanında uzman freelancer’larla çalışabilir, uzun veya kısa süreli projelerde serbest çalışan uzmanlarla işbirliği yapabilirsin.

Peki neden freelancer’larla çalışmalısın? Freelancer’larla çalışmanın avantajları nelerdir? Freelancer’larla çalışmak ekonomik mi? Tüm bu soruların yanıtını arıyorsan, yazımızı okumaya devam edebilirsin.

Hem Yaratıcı Hem de Ekonomik Bir Ortaklık

Düşük bütçeli girişimcilerin ekonomileri ve kaynakları, uzman kadrolu çalışanları şirket bünyesine katmaya ve kurumsal firmalarla çalışmaya yetmeyebilir. Kurumsal firmalar, sabit bir ücrete ve devamlı müşterilere sahip olduğu için yüksek fiyat belirleyebiliyorlar. Tahmin edildiği üzere bir ekip kurmak da maaş, sigorta, yol masrafları, yemek masrafları ve ofis harcamaları olarak girişimcilere geri dönüyor.

Bu durumda tercih edebileceğin en mantıklı seçeneklerden birisi freelancer’larla çalışmak olabilir. Freelancer’larla çalışmak, fiyatlandırma konusunda sana ve şirketine büyük fayda sağlayabilir. Çünkü bir Freelancer ile anlaşma yaparken kendi belirlediğin fiyatı çalışana iletebilir, pazarlık yapabilir ve ortak bir paydada buluşabilirsin.

Diğer bir açıdan bakıldığında freelancer’ların; kendi emeklerini bildikleri ve sevdikleri işi yaptıkları için ücret konusunda oldukça adil davrandıklarını söyleyebiliriz. Bu açıdan kurumsal firmalarla çalışmaya nazaran çok daha avantajlı ücretlerle birçok profesyonel hizmet alabilirsin.

Öte yandan, freelancer’lar ile düzenli olarak çalışabilmene rağmen, kendi çalışanlarına ödediğin sigorta ücretlerini ödemezsin. Bu sayede sadece gerekli olduğunda freelancer’larla anlaşma yaparak bütçeni idareli yönetebilirsin.

Öte yandan, freelancer’lar ile düzenli olarak çalışabilmene rağmen, kendi çalışanlarına ödediğin sigorta ücretlerini ödemezsin. Bu sayede sadece gerekli olduğunda freelancer’larla anlaşma yaparak bütçeni idareli yönetebilirsin.

Freelancer’larla Çalışmanın Avantajlı Yönleri

Yukarıda bahsettiğimiz ekonomik çalışma fırsatlarının yanında Freelancer’larla çalışmak için pek çok sebebin var! İstersen, freelancer’larla çalışmanın avantajlı yönlerini seninle birlikte incelemeye başlayalım.

  • Freelancer’larla çalışmaya başladığında, hayatını bu iş üzerine kurmuş kişilerle ortaklık kurarsın. Bu açıdan bakıldığında, freelancer’lar o alanda uzmanlaşmış olurlar ve bu işten keyif alırlar. Sen de daha yaratıcı, kaliteli ve güzel işlerle karşılaşırsın.
  • Freelancer’lar, kendi çalışma ortamlarında projelerini yürüttüğü için daha rahat ve esnek olarak çalışabilirler. Bu sayede freelancer’lar senin verdiğin projeye daha iyi odaklanabilir ve işi verimli bir şekilde tamamlayabilir.
  • Freelancer çalışma modelinde, zamanında ve eksiksiz teslim çok önemli olduğunu belirtelim. Freelancer’lar alanının en iyilerinden birisi olmak ve daha çok tercih edilmek için hizmet kalitelerini üst seviyede tutuyorlar. Bu sayede, freelancer’la çalışarak zamanında ve eksiksiz teslimin tadını çıkarabilirsin.
  • Bir freelancer’la çalışma yaptığın zaman, süreç hakkında sürekli bilgilendirilir çalışmanın şekillenme aşamasında adım adım yer alabilirsin. Sen de bu sürede kendi işlerine odaklanarak şirketini geliştirebilir, zamanını verimli kullanabilirsin.
  • Freelancer’ların tek işi bu olduğu için onlara kendi iletişim adresleri üzerinden kolayca ulaşabilirsin. Kurumsal şirketlerin yoğunluğu, freelance çalışanlarda olmadığı için onlarla çok daha kolay iletişime geçebilirsin. Bu yüzden freelancer’larla çalışırken revizeleri ve güncellemeleri bildirmek çok daha kolay hale geliyor diyebiliriz.
  • Farklı alanlarda işlerin olduğunda ve çok yönlü bir projeye giriştiğinde kendine uygun pek çok freelancer bulabilirsin. Bu sayede bir alanda uzmanlaşmış profesyonel bir çalışan arama derdinden kurtulmuş olursun. Ayrıca bir freelancer’la devamlı olarak çalıştığında ücret indirimleri alabilir, sinerjinin uyum sağladığı freelancer’larla uzun soluklu anlaşmalar yapabilirsin.

Bu Ayrıcalıklı Seçeneği Değerlendirmeye Ne Dersin?

İster sektöre yeni girmiş düşük bütçeli bir girişimci ol istersen de profesyonel bir konuda yardıma ihtiyacı olan kurumsal bir firma fark etmez. Binlerce freelancer arasından istediğini seçerek sen de hedeflerine ulaşmaya başlayabilir, kolay çalışma koşullarıyla rahat bir iş ortaklığını deneyimleyebilirsin.

Unutmadan sizlere önemli bir konudan daha bahsetmek istiyoruz. Her ne kadar Freelancer’larla iş birliği yapmak, şirketlerin gözünde düşük bütçeli bir seçenek olarak yer alsa da herkesin emeğinin karşılığını istediğini unutma. Yani freelancer’larla çalışmadan önce aklında bedavaya iş yaptıracağım düşüncesine kapılmamanı tavsiye ediyoruz.

Freelancer ile ortaklık kurmanın en büyük avantajı, konu üzerinde tartışıp yapılacak her işin fiyatının net olarak belirlenebilmesidir diyebiliriz. Üstelik tek bir kişiyle muhatap olduğun için aklındaki fiyatı belirleyebilir, rakip incelemesi yapabilir ve pazarlık yaparak ikinizin de memnun olacağı bir ücret belirleyebilirsin.

Her halükârda freelancer’larla çalışmanın senin için çok daha ekonomik bir çözüm olacağını da belirtelim. Çünkü bir freelancer ile çalıştığında, sadece kendine olan hizmeti alabilme seçeneğin bulunuyor. Ufak bir projede görevlendirmek ve proje bittikten sonra iş birliğini noktalamak için bir freelancer seçebilmek sana ve şirketine büyük bir esneklik katabilir. Farklı projelerde alanında uzman farklı freelancer’larla çalışmanın; zamanına ve işine çok büyük katkı sağlayacağını söyleyebiliriz. Bu esnekliği çalışanlarla veya kurumsal firmalarla değil sadece freelancer’lar ile yakalayabilirsin.

Tüm bu ayrıcalıklı özelliklerden faydalanmak kulağa oldukça hoş geliyor öyle değil mi? O zaman sen de herhangi bir projende, ihtiyaç duyduğun bir alanda freelancer’larla çalışmayı deneyebilirsin. Eğer hala verimli olup olmayacağından emin değilsen, küçük projeler için birkaç kişiyle anlaşabilir ve onların performanslarını test edebilirsin. Sonuçta, beğenirsen tekrar bir iş görüşmesi oluşturma ve uzun süreli bir çalışmaya yelken açma şansın bulunuyor.

Bionluk, bu konuda ihtiyacın olan uzmanları bulman konusunda yardımcı oluyor! Türkiye’nin en büyük freelancer ağına katılarak binlerce yetenekli freelancer arasından istediğin alanda çalışan birini seçebilir, işlerini kolayca halledebilirsin.