Girişimci ruhun kulağına yeni şeyler fısıldıyorsa başarı odaklı trendlere uyum sağlamak ve cesaretinin peşinden gitmek istiyor olabilirsin. Bu noktada cesaretin yanı sıra doğru pazarlama stratejileri edinmek önemli. Neden mi? 👀

Çünkü” pazarlama valizini” etkili pazarlama stratejileri ile doldurmak, başarı yolculuğunda hedefe ulaşmanı kolaylaştırıyor. Pazarlama oldukça geniş bir alan olmakla birlikte, bu alan taze girişimciler için bazen heyecan verici, bazen de biraz ürkütücü olabiliyor. Tam da bu nedenle iş dünyasına yepyeni fikirlerle adım atarken pazarlama stratejileri konusuna biraz yakından bakmak şart. O zaman başlayalım.

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama kavramı pazarlama stratejileri ve buna dair yöntemlerin dijital ortamda sunulduğu kampanyaları ifade ediyor. Arama motoru, sosyal medya gönderileri, video içerikleri, blog yazıları, çevrimiçi kurslar, logolar ve benzer pek çok unsur bu alana dahil. Reklam panoları ve basılı reklamlar gibi geleneksel pazarlamanın aksine daha dinamik bir yapı içeriyor.

Girişimcilik ise yeni bir fikirden doğan tasarımları azim, cesaret ve doğru bilgi ışığında hayata geçirmek olarak ifade edilebilir. Taze girişimciler büyük yatırım getirileri elde etmek için dijital pazarlama galaksisine doğru sakin ve emin adımlarla ilerliyor. Çünkü artık girişimcilik hikayeleri fiziksel olarak bir iş kurmaktan ziyade dijital pazarlama ekseninde hızlı ve etkili atılımlar gerçekleştirmeyi içeriyor.

Dijital pazarlamadan bahsederken bu alana dair eforların taze girişimciler için önemine ayrı bir parantez açmak şart. Çünkü doğru pazarlama stratejileri belirlemek potansiyel müşteriler ile bağ kurmanın en mühim yollarından biri. Yeni girişimciler markanın dijital pazarlama stratejisi için birden fazla platform kullanmayı tercih edebileceği gibi tüm eforlarını tek bir platforma da odaklayabiliyor. Bu noktada kilit unsur hedef kitleye doğru şekilde seslenebilmek…

pazarlama stratejileri

Girişimciler İçin Dijital Pazarlama Ne İfade Ediyor?

Dijital pazarlama galaksisinde yer alan girişimlere her gün bir yenisi ekleniyor. Diyelim ki güzel bir fikrin var. Girişimcilik basamaklarını tırmanmak için heyecanlısın. Peki, dijital pazarlama konusunda en kritik unsur ne? Hiç kuşkusuz fark yaratmak… Fark yaratan, kreatif içerikler sunan ve kitlelerle bağ kurabilen girişimciler projelerini başarı zirvesine emin adımlarla taşıyabiliyor.

Dijital dünyada rakip analizi -geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında- çok daha kolay. Katman katman kategorize edilen pazarlama girişimlerini rahatlıkla keşfedilebiliyor. Girişim sermayedarlarının yol haritalarını inceleyerek dijital pazarlamayı nasıl hedef odaklı kullanabileceğini öğrenmen mümkün. Tasarladığın iş girişimini çevrimiçi pazarlama stratejileri ile büyük bir markaya dönüştürerek oyun kuruculardan biri olabilirsin. Bunun için dijital pazarlama ile girişimcilik başarısı arasındaki güçlü bağı algılamak yeterli…

Taze Girişimler İçin Pazarlama Stratejileri

Günümüz dünyasında küçük ya da büyük fark etmeksizin her işletmenin çevrimiçi bir varlığa sahip olmaya ihtiyacı var. Dijital vitrinine sahip çıkan ve o vitrini zenginleştiren taze girişimler başarı hikayelerine dönüşmeyi başarıyor. İşte yeni girişimciler için en önemli pazarlama stratejileri:

1. Sosyal Medyayı Önemsemek

Sosyal medya kullanıcı etkileşimi konusunda altın çağını yaşıyor. Hedef kitlene uygun olan ve mesajını en iyi şekilde aktarabileceğin mecrayı seçmen önemli. Yalnızca markadan ya da hizmet ve ürünlerden bahsetmek ise yeterli değil. Çarpıcı, eğlenceli ve zekice içerikler hazırlamak etkileşimi artırıyor. We Are Social rakamları Türkiye’de sosyal medyaya mobil cihazlar ile erişenlerin sayısının 44 milyon olduğunu gösteriyor. Yani nüfusun yüzde 63’ü aktif olarak sosyal medyada varlık gösteriyor. Etkileyici, öyle değil mi? 😌✨

2. Teşvik Edici Etkinlikler Gerçekleştirmek

Her tüketici ücretsiz ürünler veya sürpriz hediyeler kazanmaktan hoşlanır. Taze bir girişimi duyurmak için de bu tür kampanyalardan yararlanmak fayda sağlayabiliyor. Ücretsiz ürün verilen yarışmalar düzenlemek, takipçilere sürprizler yapmak, üyelik programları oluşturmak veya kullanıcı memnuniyetini ölçmek gibi pazarlama stratejileri etkili dönüş almak için harika bir yol olabilir.

3. Kullanıcılarla Etkileşime Geçmek

Taze bir girişimci olarak hedef kitlenle bağ kurman son derece önemli. Bunun sırrı ise onlarla etkileşime geçmek. Twitter, Facebook ve Instagram gibi farklı mecralarda hesaplar açabilirsin. Ancak daha da önemlisi onların soru, görüş ve önerilerine yanıt sunmak… Bu sayede düzenlilik yoluyla kullanıcı sadakati oluşturabilirsin.

4. İçerik Kalitesine Değer Vermek

Hangi mecrada olursan ol asıl odaklanman gereken şey içerik kalitesi olmalı. Doğru yöntemlerle hazırlanmış etkili bir içerik hedef kitleni 12’den vurabilir. Girişimini en doğru biçimde yansıtacak içerikler için bir uzmanla çalışman önemli faydalar sağlar. Aksi takdirde özenle hazırlanmış görseller, yöntemler ve sunumlar dahi doğru içerikle buluşmadığı zaman etkisini yitirebilir.

5. Doğal Reklamların Gücünü Kullanmak

Z kuşağı olarak tabir edilen yeni nesil ilgisini çekmeyen reklamlardan hızla kaçıyor. Aslında önceki kuşak için de durum pek farklı değil. Peki, ne yapmak gerek? Doğal reklamlar yeni nesil girişimlerin potansiyel kitlelerine ulaşmaları için muazzam bir seçenek. Tüketiciyi zorlamadan etki sağlamasının yanı sıra geleneksel reklamlara kıyasla daha fazla maliyet avantajı da sağlıyor. Agresif reklamlar tarihin tozlu raflarında yerini almaya başlayacak gibi görünüyor.

6. Dijital Trendlerin Takipçisi Olmak

Zamanın gerisine düşmek ya da düşmemek… İşte bütün mesele bu. Pazarlama araçları taze girişimlerin kurumsal kimliğini doğru temsil edecek şekilde düzenlendiğinde fayda sağlıyor. Bu noktada trendleri takip etmek şart. Orijinal tasarımlar neler? Kullanıcıların algı süresi nedir? Yeni trendlere bakıldığında pazarlama araçlarının neleri kapsaması gerekiyor? Doğru sorular etkin yanıtları doğurduğu için çağın dinamiklerini sorgulayarak ilerlemek en güzel yöntemlerden biri.

7. Görünürlüğü Artırmak

Taze bir girişim her zaman daha fazla ‘ses’ yaratma ihtiyacı hissedebilir. Bunun için viral içeriklerden faydalanman mümkün. Sosyal medya kanallarında daha görünür olmak için influencer olarak bilinen, kitleleri harekete geçirme gücüne sahip figürlerle işbirliği gerçekleştirebilirsin. Sunacağın ilginç içerikleri farklı mecralardaki isimlerin kuvvetiyle dolaşıma sokmak girişimin için şaşırtıcı bir tanınırlık getirebilir.

8. E-Posta Pazarlamasına Özen Göstermek

E-posta pazarlaması pazarlama stratejileri konusunda en kritik unsurlardan biri olmayı sürdürüyor. Özellikle çalışan kesim e-postalarına mobil cihazlardan ulaşma alışkanlığına sahip. Bu da e-posta pazarlamasını yeni girişimciler için bir adım öne taşıyor. Etkili bir bülten tasarlayarak sektöre, girişimine ve kendine dair güncel bilgileri hedef kitlenle buluşturabilirsin. E-postaların mobil cihazlardan okunma oranının 2017 yılında %55’e ulaşarak ilk kez ortalamanın üzerine çıktığını biliyor muydun? Bu ivme her geçen gün daha da hız kazanıyor.

Tüm bu yöntemleri kısaca toparlamak gerekirse…

Taze girişimciler için nihai başarıya ulaşmanın yolu marka farkındalığı yaratmaktan geçiyor. Dijital pazarlamanın farklı kolları küresel pazarda yer almayı da önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Çünkü zaman hızlı, çağ ise son derece dinamik… Kullanıcıların çevrimiçi platformlarda geçirdikleri süre her geçen gün ciddi bir artış gösteriyor. Y kuşağı ise bu platformlarda yalnızca gezinmekle kalmıyor. Tüketim alışkanlıklarını da maruz kaldıkları dijital unsurlara göre şekillendiriyorlar.

Etkili bir şekilde kullanıldığı takdirde dijital pazarlama stratejileri taze girişimciler için son derece önemli ve değerli bir unsur. Bu, yalnızca potansiyel müşteriler tarafından fark edilme şansından ibaret değil. Aynı zamanda kullanıcılarla geleneksel reklamcılığın sınırlarını aşan bir bağlantı kurma şansı da yaratıyor. Doğru pazarlama teknikleri ile yola çıkan girişimciler hedefledikleri süre sonunda başarılı girişimcilik hikayeleri arasına yerleşiyor.

Nereden başlayacağını bilemiyorsan Bionluk uzmanlarından yardım alabilirsin ⬇️

Nereden başlayacağını bilemiyorsan Bionluk uzmanlarından yardım alabilirsin

Nereden başlayacağını bilemiyorsan Bionluk uzmanlarından yardım alabilirsin

Mavi

Senarist – Metin Yazarı