E-ticarette başarılı olmak için üç şeye ihtiyacın var; satılacak ve yüksek talep gören ürünler, bunları pazarlama becerileri ve başarılı olma dürtüsü. Zaten sürekli öğreniyor, araştırıyor ve kendini geliştirmeye devam ediyorsun. Ancak doğru ürünleri bulmak bazen diğer noktalara nazaran biraz daha zorlu olabilir. Bu nedenle, trend olan yeni ürün fikirlerini ortaya çıkarmana yardımcı olmak için bu listeyi hazırladık.

Bu listede, 2022’de yeni iş fikirlerini harekete geçirecek ya da mevcut çevrimiçi mağazana ekleyebileceğin harika 8 yeni ve trend ürünü bulacaksın. Keyifli okumalar 🙂

Dekoratif Şişeler

Dekoratif şişeler, evine rustik bir hava katan dekor parçaları.Bir toptancıdan dekoratif şişeler satın alabilir, onları eski pazarlarda bulabilir veya geri dönüştürülmüş şişelerle kendin yapabilirsin ve bunları çevrimiçi satabilirsin.

Dekoratif şişelerini en çok satanlara dönüştürmek istiyorsan, onları online olarak satabileceğin birkaç yer var:

  1. Shopify‘da ücretsiz kendi mağazanı oluşturarak
  2. Amazon ve eBay gibi pazaryerleri
  3. Etsy ve Big Cartel gibi niş siteleri kullanarak
  4. Instagram ve Facebook gibi sosyal medya kanallarında aktif olarak yer alarak

Başka bir yol, bir Pinterest profili oluşturmak ve oraya ipuçları ve fotoğraflar göndermek olacak. Pinterest’i aktif olarak kullanan tüm kullanıcılar,potansiyel müşterilerle bağlantı kurabilmen için DIY zanaat ve ev dekorasyonu içeriğiyle etkileşime girme eğiliminde.

Küresel sipariş büyümesi: %438

En çok talep gösteren ülke: Birleşik Krallık

GPS Navigasyon Sistemleri

GPS navigasyon sistemleri, önemli bir büyüme yaşayan bir başka trend ürün. İnsanlar neredeyse yılın her döneminde GPS’e ihtiyaç duyuyorlar. Anahtar kelime analizi yapıldığında, “gps navigasyonu” terimi için arama hacmi ayda yaklaşık 3.600 kez arama alıyor. Kullanıcılar ayrıca, ayda sırasıyla 1.300 ve 480 arama alan “araba için gps navigasyon sistemi” ve “yerleşik araç navigasyon sistemleri” gibi değişken ifadeler kullanarak arama yapıyor.

Bu popüler ürün, araç tipine (Dodge Ram, Toyota RAVv4, Isuzu, vb.) ve sistem tipine ( denizcilik, araç vb.) göre farklı müşteri segmentlerini hedeflemen için sana geniş bir müşteri kitlesi sunuyor.

Küresel sipariş büyümesi: %323

En çok talep gösteren ülke: Brezilya

İç Çamaşırı

İç çamaşırı pazarı potansiyeli oldukça yüksek bir pazar ve 2026 yılına kadar 57 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

“Sutyen” terimi, ayda 1,5 milyon arama alıyor. Ayrıca her gün kullanılan ve sıklıkla ihtiyaç duyulan bir ürün olduğu için geniş ve kalıcı bir kitlen var, bu yüzden hedef kitlene aşağıdaki aramalar da dahil;

  • Askısız push-up sütyen: ayda ortalam 33.000 arama
  • İndirimdeki sütyenler: ayda ortalam 27.000 arama
  • Büyük beden sütyenler: ayda ortalama 49.000 arama

Ayrıca, özel bir mağaza veya daha geniş bir iç çamaşırı mağazası içinde bir ürün koleksiyonu ile bu nişi çeşitli yönlere götürebilirsin. Markanı nasıl konumlandırdığına bağlı olarak, pijama veya vücut bakımı gibi ilgili ürün sektörlerine genişleme fırsatın da var.

Tüm kadınlar genellikle sütyen için hedef pazar olduğundan, ister organik büyüme peşinde ol, ister reklam seçeneklerini kullan, Facebook, Instagram ve Pinterest gibi görsel platformlar markanı büyütmek için ideal kanallar.

Küresel sipariş büyümesi: %306

En çok talep gösteren ülke: Filipinler

Motorlu Taşıt Parçaları

TUİK verilerine göre,Türkiye’de 2020 yılında 1 milyon 38 bin 905 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Bu araçların parçalarını satın almak isteyen bir o kadar da taşıt sahibi insan var. Yedek parça için dijital satışlar ve hizmetler büyümeye devam ettikçe bu ürün trendi popüler olmaya devam ediyor. Taşıt parçaları pazarının büyüklüğü 2020’de 390 milyar dolar olarak belirlendi ve 2028 yılına kadar yıllık %3,8 artması bekleniyor.

Motorlu taşıt parçaları şunları içeriyor:

  • Lastikler
  • Fren parçaları
  • Filtreler
  • Vücut kısımları
  • Aydınlatma parçaları
  • Tekerlekler
  • Egzoz parçaları

Lastikler ve jantlar gibi en çok satan ürünleri pazarlarken, hedef pazarını gerçekten anlamalısın. Örneğin, bir müşteri ormandaysa, zorlu alanlardan geçmek için büyük olasılıkla dayanıklı, her türlü araziye uygun lastikler isteyecek. Minibüslü bir aile ise, büyük olasılıkla yol tutuş iyi diş ömrü uzun, çok yönlü performans lastikleri isteyecekler. Bu nedenle ürün yelpazesini geniş tutmalısın, çeşitlilik sunmak önemli. Ayrıca müşteri kitleni iyi analiz etmeli ve onların dilinden anlamalısın.

Küresel sipariş büyümesi: %326

En çok talep gösteren ülke: Fransa

Ofis Koltukları

Son zamanlarda ortaya çıkan bir diğer trend ürün ise ofis koltukları. Ev eşyaları bölümündeki diğer trend ürünlere benzer şekilde, son zamanlarda evden çalışma oranı arttığı için bu alana da talepler arttı.

İyi ofis koltukları, evden çalışmanın negatif etkilerini ortadan kaldırmak ve bu süreci daha sağlıklı hâle getirmek için Kronik sırt ağrısını azaltır ve kötü sandalyelerden kaynaklanan kötü duruşla ilgili sağlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.

Google arama hacimleri ise sırasıyla şöyle;

  • Ofis koltuğu: ayda 1.220.000
  • Ofis koltuğu ergonomik: ayda ortalama 90.000
  • Ev ofis koltuğu: ayda ortalama 49.000
  • Satılık ofis koltukları: ayda ortalama 49.00

İdeal müşterini hedeflemek, kim olduğuna bağlı. Öğrenciler için ofis koltukları satmak istiyorsan, hedef kitlen ebeveynler olmalı. Ebeveynleri hedeflemek için en iyi araç Facebook reklamları , Instagram reklamları ve Pinterest.

İş dünyasına veya yetişkinlere satış yapıyorsan, onlara doğrudan Instagram reklamlarıyla ulaşabilirsin. Yetişkinler için ofis koltukları, mevsimsel iniş çıkışlara karşı hassas değildir, bu nedenle tüm yıl boyunca bir ürün trendi arıyorsan, bu pazar bir hit olabilir.

Küresel sipariş büyümesi: %304

En çok talep gösteren ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Neon Yazılar – Tablolar

Neon tabelalar renkli ve eğlenceli aydınlatmalar tüketicinin dikkatini çekiyor. Günümüzde neon tabelalar, evler, düğünler, ofisler, restoranlar, barlar ve özel etkinlikler için modern görünümleriyle yerini almış durumda.

Sosyal medya, neon tabelaları pazarlamanın harika bir yolu. Birincil hedef kitlenin kim olduğunu belirle. Örneğin, sosyal varlıklarını artırmak isteyen restoran sahiplerine mi satış yapıyorsun? Ya da odalarını modern ve havalı göstermek isteyen genç insanlara mı?

Belirli müşterileri çekmek için eski neon tabelalar veya özel neon tabelalar gibi uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hedefleyen Google Alışveriş reklamlarının yanı sıra farklı kitleleri test etmek ve neon tabelaları kimlerin satın aldığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Facebook reklamları yayınlayabilirsin.

Küresel sipariş büyümesi: %246

En çok talep gösteren ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Su Şişeleri

Yeniden kullanılamayan şişelerin çevreye yönelik artan tehditleri ve sağlıklı bir yaşam tarzına yönelen insanların artması bu ürünü popüler hale getirdi. Bu çok satan ürünü pazarlamak için bu su şişelerini kullanımını da göstermelisin. Bunu kısa Instagram Reels’leri çekerek yapabilirsin.

Ya da, müşterilerinin doğada su şişesinin resimlerini paylaştığı bir yarışma düzenleyebilirsin. Influencerlarla çalışmak aynı zamanda su şişelerini tanıtmanın ve onları yeni potansiyel alıcıların önüne çıkarmanın harika bir yolu. Bu konuya ilerleyen günlerde daha detaylı değineceğiz.

Küresel sipariş büyümesi: %235

En çok talep gösteren ülke: Birleşik Krallık

Mutfak Havluları – Mutfak Gereçleri

Mutfak havluları 2021’in başında büyük bir büyüme kaydetti ve bu trend sona erecek gibi görünmüyor. Bu trend ürünü kaçırmamalısın. İnsanlar temiz ve kuru ellere sahip olmak, sıcak kapları tutmak için mutfak havlularına ihtiyaç duyuyor.

Bu sektörde rekabet yüksek. Adını duyurmuş büyük markalar önemli pazar payına sahip. Bununla birlikte, hepsi benzer bir demografiyi hedefler: yüksek ya da pasif gelire sahip yaşlı tüketiciler, ya da ev hanımları…

Küresel sipariş büyümesi: %282

En çok talep gösteren ülke: Amerika Birleşik Devletleri