Her geçen gün enformasyona erişimin ve olanakların arttığı dijital dünyada, işimizi hafifletmeyi sağlayan birbirinden bağımsız birçok kaynak var. Biraz da eğlenmemiz gerektiğini düşünüp birbirinden keyifli olmasının yanı sıra çok da kullanışlı olan gündemdeki birkaç seçeneği derledik. Tasarımcılar için hayatı kolaylaştıran, işlevsel oldukları kadar eğlenceli ve heyecan verici bu grafik tasarım programlarını keşfet!

c

Polka Dot Generator

Evet, aklından geçen tam olarak doğru! Puantiyeli Desen Oluşturucusu’nu açıklamak için isminden başka bir şey yazmaya gerek de yok aslında. Beneklerin renk, boyut, gölge ve bulanıklığını ayarlayıp projelerinde kullanmak için CSS formatında dışa aktarabilir ve bu sayede eğlenceli efektler veya arka planlar elde edebilirsin.

Design Memes

Tasarım Memleri, internette görebileceğin en eğlenceli şeylerden biri. Belirttiğimiz link üzerinden, her gün güncellenen ve tasarım kültürüne dayanan zevkli bir mem koleksiyonunu inceleyebilirsin. Zaman zaman ipin ucunu biraz kaçırsalar da genel olarak kendi kendine veya arkadaşlarınla keyfini çıkarabileceğin güzel bir opsiyon.

Tasarımcılar için hayatı kolaylaştıran, işlevsel oldukları kadar eğlenceli ve heyecan verici bu yeni araç ve kaynakları keşfet!

Pppointed

Pppointed, çok fazla çaba harcamadan harika işaretçiler yapmana yardımcı olan bir SVG (Scalable Vector Graphics – Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri) oluşturabildiğin grafik tasarım programlarından biri. Sadece bir renk, şekil ve stil seçmen yeterli! Sana özel hazırlanan okları SVG formatında kaydedebilir veya kodu kopyala ve ardından internette görsel olarak bir şeyleri işaret etmek istediğin her zaman bunları kullanabilirsin.

Open Source Color System

Açık Kaynak Renk Sistemi, dijital arayüz zorluklarının üstesinden gelmene yardımcı olmak adına özenle seçilmiş renkleri içeren bir palet seti. Örneğin, aydınlık ve karanlık modlar için de palet seçenekleri bulunan tek renk araçlarından biri. Ayrıca, eksiksiz ve elverişli bir sistem yaratmana yardımcı olmak için erişilebilirliği de göz önünde bulundurarak basit bir şekilde tasarlanmış.

Cowsay

Cowsay, Svelte ve HTML Canvas ile yapılmış aynı adı taşıyan küçük ve şık bir web arayüzü. Cowsay’e bir metin satırı girdiğinde ASCII (American Standard Code for Information Interchange – Bilgi Değişimi İçin Amerikan Standart Kodlama Sistemi) sanatında bu satırı dillendiren, konuşan bir inek görüntüsü göreceksin. Onunla biraz oyna, neler yapabildiğine bak ve ardından ASCII kodu veya bir görüntü olarak sanatını kopyala.

Minze

Minze, yerel web bileşenleri için basit bir JavaScript iskeleti. Küçük ve hızlı, modern, paylaşılabilir, çerçeveden bağımsız ve bileşen kitaplığını ölçeklendirmek için TypeScript kullanıyor. Üstelik kullanmaya hemen başlayabilirsin!

Tally

Tally, basit ve ücretsiz bir çevrimiçi form oluşturucusu. Eğer kod yazmayı bilmiyorsan aradığın tam da bu! Bir doküman dosyası gibi çalışıyor ve form oluşturmayı herkes için erişilebilir hale getiriyor. Tally ile istediğin kadar form oluşturabilir, diğer araçlarla entegre edebilir, ödemeleri tahsil edebilir ve başka bir sürü özelliğinden faydalanabilirsin. Daha fazlasına ihtiyacın varsa, gelişmiş ihtiyaçlarına göre uyarlanmış profesyonel sürümünü de kullanabilirsin.

Hue.Tools

Hue.Tools, palet oluştururken gösterdiğin çabanın karşılığını en üst düzeye çıkarmana yardımcı olacak başka bir renk aracı. Beğendiğin bir renk oluştur, tüm farklı renk uzaylarındaki (color spaces) özellik ve değerlerini gör, tasarım sitelerinden ilham al ve bunlarla beraber uyumlu olan renkleri keşfet. Hue.Tools eğlenceli olmasının yanı sıra ve bir o kadar da işlevsel!

Sturdy

Sturdy, hızlı hareket eden ekipler için düşük maliyetli ve açık kaynaklı bir kod iş birliği platformu. Sturdy’de ekibinle beraber açık alanda çalışıyorsun. Kod taslakları, canlı çekme isteklerine (pull requests) benziyorlar, ancak yerel düzenleyicini kullanıyorlar. Ekip içinde birbirinizin kodunu gerçek zamanlı olarak görebiliyorsun. Bu şekilde taslak kodlarını yazıldıkları şekliyle erkenden keşfedebilir ve hızlıca etkileşime geçebilirsin.

Mage

Mage, verilerini tahminlere dönüştürmeni sağlayan bir araç. Yapay zeka deneyimi gerekmeden dakikalar içinde tahmine dayalı modeller oluşturabilir, eğitebilir ve dağıtıp entegre edebilirsin. Bu aracın premium sürümünü satın alman gerekiyor ancak öncesinde ücretsiz olarak deneyebilirsin.

Huemint

Huemint, web siteleri, grafikler ve markalar için makine öğrenimi (machine learning) tabanlı benzersiz bir renk şeması oluşturucusu. İçeride inceleyip oyalanabileceğin sayısız seçenek var. Normalde büyük ihtimal aklına gelmeyecek, bazı oldukça ilginç kombinasyonları oluşturabilirsin!

CSSUI

CSSUI, seveceğini düşündüğümüz araçlardan bir başkası. Çünkü yalnızca CSS etkileşimli bileşenleri içerirken JavaScript içermiyor! İsteklerine göre özelleştirmesi çok basit, standart HTML kullanıyor, her seviye için kullanımı kolay, küçük ve hızlı ve hemen hemen tüm modern tarayıcıları destekliyor. Bütün bunların yanı sıra, hemen indirip kullanmaya başlayabileceğin açık kaynaklı bir araç.

UI Icons Line

UI Icons Line – Free, projelerinde kullanabileceğin, kullanıcı arayüzleri için gerekli 1.000 adet ücretsiz vektörden oluşan bir set. Herkesin sağlam ve kapsamlı bir simge setine ihtiyacı olduğunu düşündüğümüzde buna kim hayır diyebilir ki?

Tasarımcılar için hayatı kolaylaştıran, işlevsel oldukları kadar eğlenceli ve heyecan verici bu yeni araç ve kaynakları keşfet!

Skill Icons

Skill Icons, tasarım ve gelişme becerilerini özgeçmişinde veya GitHub’da sergilemene yardımcı olabilecek bir simge seti. Hepsi birbiriyle uyumlu ve birlikte harika görünüyorlar!

Ambient Design

Ambient Design, Figma için mobil UI (kullanıcı arayüzü) kitleri alabileceğin bir mobil uygulama tasarım pazarı. Bu kitleri ayrı ayrı satın alabilir veya mevcut ve gelecekteki tüm UI kitlerine erişebilmek adına üç aylık veya yıllık plan seçeneklerini değerlendirebilirsin.

TextFrame

TextFrame, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu yardımı almaları için animasyonlu öğreticiler (tutorial) oluşturmana olanak sağlıyor. Yalnızca birkaç satır kodla WordPress veya başka herhangi bir web sitesiyle doğrudan entegre oluyor. Ayrıca başkalarının web sitesini nasıl kullanacaklarını anlamalarına yardımcı olmanı kolaylaştırmak için özelleştirilebilir birçok seçenek içeriyor. Bu araç, tek bir site için tamamen ücretsiz ve başka siteler için ise aylık ödeyeceğin miktar oldukça cüzi.

Booqsi

Booqsi, kitap severler için yeni ve çok eğlenceli bir sosyal medya platformu. Daha beta aşamasında olan platform, kitapları kaydetmene ve paylaşmana, okumak için raflar oluşturmana olanak tanıyor ve seni Amazon vb. siteler ile bağlantı kurmaya asla zorlamıyor. Kısacası buradaki her şey, kitaplarla ilgili! Ayrıca bir de bonusu var: Bir kitap satın almak için tıkladığın her bağlantı, yerel kitapçıları bulmanı ve desteklemeni sağlamak adına seni yönlendiriyor.

Stylo

Stylo, JavaScript için açık kaynaklı bir WYSIWYG (What You See Is What You Get – Ne Görüyorsan Onu Alırsın) etkileşimli düzenleyici. Bağımlılık olmaksızın herkes için harika bir kullanıcı deneyimi ve etkileşimini internet ağına getirmeyi amaçlıyor. İhtiyacına göre rahatça uyarlanabilir, etkileşimli ve gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyecek bir tasarıma sahip.