Merhabalar herkese, ben Pınar 🌸 

Bionluk ve freelancerlık maceram tam 2 yıl önce başladı. Mühendislik mezunuydum ve çalıştığım kurumsal hayattan hiç memnun değildim. Tasarım ve resim tutkum sayesinde bir yandan grafik tasarım eğitimi almaktaydım.  

Bu sırada ilk başta az bir umutla öğrendiklerim ve hayalgücüme güvenerek kendi freelancer hesabımı açım. Hâli hazırda bir işim vardı zaten ama güzel bir portfolyo oluşturdum, iyi grafik tasarımcıları bol bol inceledim ve bu platforma kayıt oldum, iyi ki ilk adımı atmışım.

200’e yakın iş teslim ettim ve her seferinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Alanımda iyileri takip ediyorum ve tasarım trendlerini inceliyorum.

Bu platforma atılmak hem yeteneklerimi pratiğe dökmek hem de her yeni gelen talep ile kendimi geliştirmek için muazzam bir fırsattı. Birkaç ay sonra full freelance hayatına geçtim. İnsanın zevk aldığı bir iş sonrası ücret kazanması çok tatmin edici bir eylem. Bunu mümkün kılan Bionluk ailesine sonsuz sevgiler. 

Grafik tasarım özelinde konuşmak gerekirse yeni başlayanlara tavsiyem ilk başta yaptıkları işlerini güzel bir şekilde sunmaları. Eğer henüz çalışma fırsatı bulamadıysanız hayal gücünüz ile yarattığınız markalar ile her zaman çalışabilirsiniz 😉

Müşteriler ile konuşurken teslim tarihi konusunda kendinizi güvene alın ve iletişim esnasında olabildiğince detaylı bir brief isteyin, beğendiği örnekleri rica edin.  

Kendinize yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri ise mutlaka bir ajandaya not alın, işlerinizi takip edin ve yaptıklarınızı kaydedin. Benim dijital ortamdansa bir ajandaya yazmayı çok daha ödüllendirici buluyorum. Patron olmak tabii büyük bir konfor ama kendinizi disipline etmeniz gerekiyor.

Bionluk ailesine ve tüm freelancer arkadaşlarıma çok mutlu bir yıl dilerim. 

Sevgiler, 

demirpinar İlanları ⬇️

demirpinar Portfolyo ⬇️

demirpinar

Grafik Tasarımcı