Merhaba, ben Çağlar 👋🏻

Yaklaşık 15 yıllık medya deneyiminin ardından yıllardır yapmak istediğim meslek olan “seslendirme” alanında çalışmaya başladım.

Medya sektöründe çalışmaya başlamadan önce 2000’li yılların başında, TRT Stüdyoları’nda dublaj dinlemeye giderdim. Birbirinden usta sanatçıları izlemek çok keyifliydi. Onların arasına girmek ve bu sektörde çalışmak ise bir o kadar zor gözükürdü. Fakat 2014 yılında üzerimde çok emeği olan bir seslendirme ajansıyla tanışarak, seslendirme sektörüne ilk adımımı atmış oldum.

Ve bu ilk adımdan yıllar sonra, 2020 yılının Mayıs ayında Bionluk ile tanıştım. Mayıs ayının başlarında Bionluk profilimi oluşturdum. Biraz sabır ve destek sayfaları yardımıyla, Bionluk üzerinden güzel işler almaya başladım. Bionluk sayesinde; ulusal kanalda yayınlanan bir reklam seslendirmesinden, Almanya’da bir radyo kanalının sesi olmaya kadar birçok farklı iş yapma fırsatı yakaladım.

Seslendirme alanında evden çalışmak isteyenlere; iyi bir mikrofon, yalıtımı sağlanmış bir stüdyo/oda ve ses düzenleme programlarını basit seviyede kullanmayı öğrenmelerini tavsiye edebilirim. Biraz klişe olacak ama birçok alanda olduğu gibi bir seslendirme sanatçısı için de öğrenmek hiç bitmiyor. Hala iyi bir reklam ve ses duyunca kulak kabartıp, içimden de olsa taklit ediyorum. Pratik yapmak her meslekte olduğu gibi seslendirme alanında da sizi çok geliştirecektir.

Bionluk’ta seslendirme yapan veya yeni başlayacak freelancer’lara şunlara dikkat etmelerini tavsiye edebilirim; müşteriyle iyi iletişim kurmaları, küçük büyük ayırt etmeden her işi sahiplenerek gerçekleştirmeleri, revize isteklerini eksiksiz yerine getirmeleri. Ben bu konulara dikkat ederek olumlu yorumlar ve puanlar aldığıma inanıyorum. Ayrıca kendilerini anlatan güzel bir portfolyo ile başarılı işler gerçekleştireceklerini söyleyebilirim.

caglarsansar Aktif İlanlar ⬇️

caglarsansar Güncel Portfolyo Örnekleri ⬇️