İçeriği, medyayı ve teknolojiyi tüketme biçimlerimiz gelişmeye devam ettikçe, şirketlerin kendilerini pazarlama ve markalarını sergileme biçimleri de gelişmeye devam ediyor.Bu sebeple trendlere ayak uydurmak için tüm sektörlerden markalar, dijital varlıklarını güçlendirmek için içerik pazarlama taktiklerini geliştirmeye çalışıyor. 

Günümüzde içerik pazarlaması, dijital pazarlamanın en popüler yöntemlerinden biri haline geldi ve bunun nedeni hiç de şaşırtıcı değil; markaların web trafiğini ve genel marka bilinirliğini artırmasına ve satışları artırmasına yardımcı olabilecek güçlü bir araç. Aynı zamanda 2020 tarihli The State Of Inbound Marketing raporuna göre içerik oluşturma, pazarlamacıların %80’i için büyük önem taşıyor.

İçerik Pazarlama Nedir?

İçerik pazarlaması, açıkça tanımlanmış bir kitleyi çekmek, elde tutmak ve nihayetinde kârlı müşteri eylemini yönlendirmek için etkili ve tutarlı içerik oluşturmaya ve dağıtmaya odaklanan stratejik bir pazarlama yaklaşımı olarak tanımlanıyor.

Bu noktada içerik pazarlaması, pazarlamacıların hedef kitlelerinde bir güven duygusu oluştururken markalarının değerini sergilemelerine yardımcı oluyor. Sonuç olarak ana amacı, web sitesi trafiğini artırmak, bir hedef kitle oluşturmak, olası satışlar yapmak ve içerikleri ücretsiz bir şekilde paylaşarak satışa dönüştürmek olarak tanımlanabiliyor.

İçerik Pazarlama Kanalları

İçerik, markanın dijital stratejinizin neredeyse her yönünü destekliyor. Farklı kanal ve platformlarda pazarlama yaparken, nerede yayın yapıyor olursanız ol; hedef kitlende tutarlı, yüksek kaliteli içerik sağladığından emin olmalısın. İyi düşünülmüş ve uygulanmış bir içerik pazarlama stratejisi, markanı çeşitli dijital taktiklerle tanıtmanıza olanak tanır. 

Doğru Kanal Seçimi

Çevrimiçi ve dijital varlıklarını geliştirerek ve sosyal medyadaki görünürlülüğünü artırarak, çeşitli medya platformlarında sadık bir takipçi kitlesi kazanabilir ve bu da daha iyi markanın haline gelmesine katkıda bulunabilirsin.

Hedef Kitle Segmentasyonu

Gerekli kanal planını belirledikten sonra, profilinize bütünsel olarak tekrar bakın ve gereken tüm ayarlamaları yapmalısın. Seçtiğin kanal aracılığıyla çok fazla kişiye hitap etmeye çalıştığınızı fark edebilirsin. Bu kısımda, takipçilerini segmente etmek yani gruplara bölmek işleri senin için kolaylaştırabilir. Örneğin, Dell’in müşteri hizmetleri, indirimler ve genel bilgiler için kullanılan birden çok Twitter hesabı bulunuyor. Takipçilerini bu şekilde segmente ederek sonuç odaklı kanallar yaratmak ve onları bu kanallara yönlendirmek süreçleri kontrol altında tutmana imkân tanıyor. 

İçerik Planı Oluşturma

Son olarak, yukarıda bahsettiğimiz gibi kanal için bir içerik planına ihtiyacın olacak. Editoryal planın amacı, kanalın içeriği için hız, ton, istenen eylem ve içeriği belli bir düzene sokmak.

Birden fazla kanal oluşturabileceğini unutma. Birden fazla blog veya Facebook sayfasına sahip olabilirsin ve bunları aynı anda başlatman da gerekmiyor. Örneğin, iki farklı blog türünün tek bir blogdan daha uygun olduğunu görebilirsin veya daha sonra, içerik pazarlama hizmetinin bir sonraki adımı için özel olarak bir Twitter hesabı eklemek isteyebilirsin. İşleri yapmanın tek bir doğru yolu olmadığı için; bol bol A/B testi yapmak, geri bildirim almak ve kanal planını zamanla geliştirmeye devam etmeye odaklanman önemli.

İçerik Pazarlamada Dikkat Edilecek 3 Nokta

Markan hangi sektörde olursa olsun içerik pazarlaması, pazarlama çabalarınızı güçlendirmenin etkili bir yolu. Başarılı bir pazarlama stratejisine sahip her marka, içerik pazarlamasını bir şekilde veya biçimde kullanılıyor. 

İnternet kullanıcı sayısının günden güne artması ve e-ticaretin gelişmesiyle birlikte dijital pazarlama, geleneksel pazarlama yöntemlerini geride bırakıyor ve içerik pazarlamanın önemi giderek artıyor. 

Arama motorları, arama sorgularına mümkün olan en iyi sonuçları sağlamak için sürekli bir çaba içinde algoritmalarını iyileştirmeye devam ediyor. Bu nedenle hem okunabilirlik hem de teknik açıdan iyi içerik üretmek, sadık bir kitle oluşturmak için oldukça önemli.

İçerik pazarlamanın markanıza fayda sağlayabileceği üç önemli noktaya birlikte göz atalım 👀

1. Kitlen ile aranda güven oluşturma

Kaliteli içerik oluşturmak, hedef kitlenizle kalıcı bir ilişki kurmana yardımcı oluyor. Bu güveni oluşturmak, işletmenin olumlu bir marka itibarı oluşturmasına katkı sunuyor. Böylece hedef kitlenin; mevcut markanın hem şimdi hem de gelecekte sunacağı şeylerle ilgilenmesini sağlıyor. 

2. Potansiyel müşteriler edinme

İçerikler; kullanıcılarını, markanın gerçek değerine yönlendiren bir harita olarak düşünmelisin. İçerik, önemli bilgileri hedef kitlenle ilgi çekici bir şekilde paylaşma olanağı sağlıyor. İçerik pazarlaması, markan için yeni müşteri adayları oluşturmanın en uygun maliyetli yollarından biri olarak sunuluyor. İlgi çekici mesaj içeren içerikler oluşturarak, verimli ve etkili bir şekilde potansiyel müşteriler kazanabileceğini unutma.

3. SEO stratejini belirleme

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), markanın çevrimiçi olarak ne kadar görünür ve erişilebilir olduğu konusunda doğrudan rol oynar. Bu nedenle, markanın değerini vurgulamak ve daha görünür olmak için hedefine uygun içerikler oluşturmalısın.

Markan ne kadar çok içerik oluşturur ve yayınlarsa, çevrimiçi varlığın da o kadar büyük olur. İçerik pazarlaması; markanın hedef kitlen tarafından fark edilmesi için daha fazla fırsat yaratmana ve sonuç olarak kalıcı bir ilişki geliştirme şansınızı artırmana olanak tanıyor.

2022 İçerik Pazarlama Trendleri

Görsel destekli içerik paylaşımı

Kullanıcıların işletmeni hatırlaması ve önemsemesini istiyorsan, içeriğini görseller ile destekleyerek paylaşmalısın. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre insan beyni, görseli metine kıyasla beyinde daha fazla tuttuğu ispatlandı. Bu sebeple paylaşımlarını mutlaka görseller ile destekle ki takipçilerin tarafından daha fazla ilgi görebilesin. Bu sayede iletişimindeki muhtemel monotonluğu ortadan kaldırabilir ve müşterilerine daha fazlasını isteme fırsatı sunabilirsin.

Yapay zekâ destekli planlama

Pek çok şirket, işe küçük kaynaklarla başlar ve bunlardan en iyi şekilde nasıl yararlanacaklarını bulmaları gerekiyor. Günümüzde AI teknolojisi veri işleme ve araştırma açısından oldukça gelişmiş durumda. İş dünyasında yüksek üretkenlik elde etmek ve verimliliği artırmak için insan emeğiyle yapay zekâ entegrasyonunun gelecek yıllarda artması bekleniyor. 

Müşteriler, işletmelerin gerçek zamanlı olarak yanıt vermesini istiyor. İçerik pazarlama yöntemleri, gelecek yıllarda yapay zekâ destekli sohbet robotlarını içermeye devam edecek gibi görünüyor Yapay zekâ teknolojisi geliştikçe, verileri analiz etmek ve optimize edilmiş blog girişleri gibi pazarlama materyalleri oluşturmak için daha fazla araç kullanıma sunulması bekleniyor. Bu tür bir otomasyon, çalışanların daha önemli sorumluluklara odaklanmasını sağlıyor ve bazı “sıkıcı işleri” yapay zekaya teslim edebiliyoruz.

Ücretli Reklamların Popülerliği

Sosyal medyayı pazarlama amacıyla ilk kez kullanmaya başladığımızda, etkili organik tanıtım için birçok fırsat sunuyordu. Ama işler artık değişiyor; yani sosyal medyada organik pazarlama eskisi kadar etkili olmaması bekleniyor ve 2022’de içeriklerin tamamen ücretli bir reklam kanalı olacağını tahmin ediliyor.

SEO Önemini Koruyacak

Uzun yıllardır SEO, içerik pazarlamacılarının markalarının internette fark edilmesini sağlamak için güvendikleri en güçlü araçlardan biri olmaya devam ediyor. Web sitenin üst sıralarda yer almasını sağlayan Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çalışmalarının 2022’de şimdi olduğundan daha fazla önem kazanması bekleniyorr.

Veriye dayalı içerikler

Son olarak, 2022’de devasa olması beklenen bir diğer trend veriye dayalı içerikler. Bu kadar derin bir rekabetin olduğu çağda, tüketiciler tarafından fark edilmek gittikçe daha da zor hâle geliyor. Tam da bu nedenle, içerik pazarlamacılarının veri analizine odaklanmaları gerekiyor. Çünkü bu sayede içerik pazarlamacılar; tutarlı ve kapsamlı veri analizinin de yardımıyla daha fazla veriye dayalı içerik üretebiliyor ve bu da kampanyalarının sonuçlarını iyileştirmelerine yardımcı oluyor.