Hem gezmek hem de para kazanmak… Birçok freelancer için kulağa rüya gibi geliyor ve asla sandığın kadar zor değil. Bugün bu hayalini gerçekleştirmek isteyenler için “Gezerken Kazan” ile tanıştırmak istedik. Hazırsan başlıyoruz! 👀📌

Gezerken Kazan Nedir? 

Gezerken Kazan, dünyada her geçen gün artan freelancer sayısının ve iş talebinin karşılanmasında Türkiye’nin potansiyelini artırmak adına oluşturulmuş bir platform.

Gezgin Emre Durmuş tarafından kuruldu. Dünyayı gezerken edindiği tecrübeler ile kitlesine faydalı olabilecek içerikler üreterek onları da dünyayı gezerken para kazanabileceklerine mantıklı yolu göstererek ikna etmek istiyor 💖

Evet, dijital veya fiziksel bir iş olması farketmeden dünyayı farklı birçok iş yaparak gezmek mümkün.  Fakat bunu belirli bir kalite standardı ile yapmak oldukça önemli.

Gezerken Kazan’ın Amacı Nedir?

Gezerken Kazan projesinin amacı, gezerken para kazanmak isteyen kişilere blog kanalıyla rehberler oluşturmak, yetenekleri olan kişilere onları nasıl pazarlayabileceklerini göstermek ve onları bir topluluk birbirlerinden güç alacak şekilde bir araya getirmek. Bu platformu incelerken, sadece kendi alanın ile ilgili değil diğer tüm alanlar da dahil olmak üzere tüm yazıları okuduğunda birçok projeye bakış açın değişebilir.

Gezerken Kazan Topluluğu ( Digital Nomad Türkiye)

Digital Nomad Türkiye olarak, gezerken para kazanmak isteyen herkesin birbirleri ile tecrübelerini paylaşabileceği bir ortam oluşturulmuş. Topluluk içerisinde onlarca meslek grubundan kişiler birbirleri ile iletişim kurabiliyorlar.

Topluluktaki amaçlardan biri de bilgi paylaşımı ile freelancerların veya gittiği yerlerde çalışan kişişlerin daha kaliteli işler yapmasını ve daha iyi gelirler elde etmesini sağlamak. Bunun için alanında en iyi kişileri de toplulukta tutarak profesyonel bakış açısını geliştirmeye çalışıyorlar. Uzun vadeli planlarında bu kişilerden en iyi şekilde faydalanmak için toplu eğitim panelleri de düzenlemeyi düşünüyorlar. 

Digital Nomad Türkiye olarak sadece freelancerlara değil tüm gezerken para kazanan kişilere hitap ediyorlar. Platform kapsamında yalızca “iş”  konuşulmuyor; burada, her iş alanının kendi panelleri olduğu gibi, kullanıcıların etkileşim kurabileceği alanlar da mevcut.

Topluluk içerisinde bir gezginin ihtiyacı olacak konaklama, yol, motivasyon, eğlence, finansal tavsiyeler gibi her alan düşünülmüş. Zaten platformun 3 yöneticisi de dijital göçebe olarak yaşıyor, dolayısıyla ipuçlarını yakalaman pek de zor olmayacak.

Platform genel ve ücretli alan olarak ikiye ayrılıyor. Bunun sebebi de temel olarak kalabalık olmaktan çok verimli ve sağlıklı bir platform oluşturmak. Ücretli bir platformun faydaları olarak ise şunları sıralayabiliriz:

  • Topluluk kendi haline bırakılmayacak sürekli olarak kontrol edilecek ve gerçek manada bir topluluk olması,
  • İş birlikleri ile bir freelancerın hayatını kolaylaştıracak fırsatlar yaratılması,
  • Topluluğa “her önüne gelenin girememesi”,  kişilerin kendi çıkarları için veya amacı dışında topluluktan faydalanmasının önüne geçilmesi ve kaliteli bir networking hedeflenmesi.

Gezerken Kazan Blog

Gezerken Kazan’ın hedefi, freelancer olmak isteyen kişilere ve halihazırda freelancer olanlara yeni bakış açıları ve bilgiler katarak onların gelirlerini artırmasını sağlamak. 

Blog içerisindeki yazıların her biri o işi yapabilmen için gerekli olan bilgileri ve gerekli yönlendirmeleri içeriyor. Bunun amacı da bir yazıyı okumaya başlayan birinin gerçek anlamda bundan faydalanması.

Gezerken Kazan blog içerikleri temel olarak ikiye ayrılıyor. Liste yazıları ve rehber yazılar.

  • Liste yazılarında, bir alanda ihtiyacın olacak tüm araçları, web sitelerini veya uygulamaları bir arada karşılaştırmalı olarak bulabiliyorsun. 
  • Rehber yazıları ise adım atmak istediğin bir iş alanında baştan sona onu nasıl yapabileceğini anlatacak şekilde düzenleniyor. Her yazı için onlarca kaynak araştırması yapıp bireysel deneyimi olan kişilerden destek alınıyor.Hangi işi yapmak istediğine karar veremeyenler için 127 iş fikrinden oluşan dev bir yazıları da mevcut.

Gezerken Kazan ve Bionluk

Ülkemizin ve Türk freelanceların dünyanın yeni iş şekli olan freelance dünyasında öne çıkmasını sağlamak için birçok konuda birlikte hareket ederek öncülük etmek üzere birlikte hareket etme kararı aldık.

Birçok yönden freelancelera Bionluk üzerinden yeteneklerini nasıl daha kolay paraya dönüştürebileceklerini anlatarak ülkemizdeki freelancerlara ve freelancer adaylarına yeni kapıları aralamayı hedefliyoruz 😌

Yurtiçi ve yurtdışında yaşayan birçok müşteriyi ülkemizdeki çalışanlarla buluşturmak üzerine web siteleri, sosyal medya kanalları ve Digital Nomad Türkiye topluluğu olarak çok yönlü çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.

Gezerken Kazan Medya Kanalları

Gezerken Kazan sosyal medya olarak da şimdilik Instagram ve Twitter sayfalarında aktif. Blog sayfasındaki listeye kaydolarak düzenli mailler ile de düzenli olarak bültenler alabilir, yazıları ve etkinlikleri takip edebilirsin.