Pazarlamacıların yarısı, bir içerik pazarlama faaliyetinde dışarıdan destek aldıklarını söylüyor. B2B (Business to Business) ve B2C (Business to Consumer) – Türkçe karşılıklarıyla şirketten şirkete ve şirketten müşteriye – pazarlamacılarının yaklaşık %60’ının en fazla beş kişiden oluşan ekiplerle çalıştıkları göz önüne alındığında, bu pek de şaşırtıcı değil.

Yeterli güncel deneyime sahip ve markanın hedef kitlesini anlayan metin yazarları bulmak ise karşılaşılan zorlukların başında geliyor. Bu zorlukların üstesinden gelmene ve en iyi freelance metin yazarlarını kolayca işe almana yardımcı olmak için, izlemen gereken adımları 5 temel madde ile bir araya getirdik.

1. Yeterli Bütçe Oluştur

Metin yazarı aramaya başlamadan önce gerçekçi bir bütçe belirlemelisin.

Bir freelance metin yazarının maliyetini anlamak için tam zamanlı çalışanın saatlik maaşı üzerinden ilerlemen doğru olmaz. Freelancer‘lar kendi işlerini kendileri yürüttüklerinden daha fazla ücret talep ederler. Hem işveren hem de çalışanın gelir vergisi payları, sigorta ücretleri ve bilgisayar, yazılım, internet vb. işletme giderlerini de hesaplamaları gerekiyor. Ayrıca bu ücret, yaşadıkları yere göre de değişiklik gösterebilir.

Bir konu hakkında yeterli deneyime sahip yazarlar bulmakta zorlanıyorsan, daha deneyimli yazarların talep ettiği daha yüksek ücretleri ödemek için bütçe ayırmalısın. Daha ucuz bir yazar tutup birden fazla düzeltme yapmaktansa, işine hakim bir yazarla anlaşıp bir veya iki denemede birinci kalite bir eser elde etmek çok daha makul bir seçenek.

Ayrıca, teslim edilecek ürün ile alakalı taleplerini de göz önüne alarak bir bütçe belirlemelisin. Projende emek ve araştırma ne kadar yoğunsa, bütçenin de o kadar yüksek olması gerektiğini aklından çıkarma.

Ücretler, bireye ve sektöre göre önemli ölçüde değişiyor. Bütçeni hesaplamak için sektöründeki meslektaşlarının ne ödediklerini sorup biraz bilgi almakta fayda var. Küçük çaplı bir pazar araştırmasıyla ihtiyacının ve piyasa işleyişinin doğru bir karşılaştırmasını yapabilirsin.

Bütçe, yazara ne kadar ödeyebileceğin konusunda bir beklenti belirlerken, kurulacak iş ilişkisinin ne kadar başarılı olacağının bir tahmincisi değil. Bu yüzden sonraki adımları izlemen oldukça önemli.

2. Mükemmel Metin Yazarı İlanını Oluştur

Freelance metin yazarı iş ilanları, bu alanda çalışan uzmanların radarına kolayca girebiliyor, çünkü bu alanda kaynaklar oldukça sınırlı. Bu nedenle, bir gönderinin onlarına uygunluğunu veya onlara iyi bir fırsat sunup sunmadığını da dikkatlice inceliyorlar. İlanında, beklentilerini ve teslim edilecek ürünle alakalı detayları ne kadar açık ve net bir şekilde belirtirsen o kadar nitelikli ve kesin teklifler alabilirsin.

Ancak birisiyle çalışmak için sözleşme yapıyor olman, tam zamanlı bir çalışanda olduğu gibi eksiksiz bir iş tanımına ihtiyacın olduğu anlamına gelmiyor. İlanına dahil etmen gereken bazı detayları şöyle sıraladık:

  • Şirket tarafından hangi bilgilerin sağlanacağı ve yazarın hangi bilgileri bulacağını içeren görev tanımı
  • Gerekli olan bilgi veya beceriler
  • Tahmini iş süresiyle birlikte teslim edilecek ürün
  • Ara teslimler de dahil olmak üzere başlangıç ve bitiş tarihleri
  • Fatura kesme zamanının yanı sıra saatlik ücretler veya sabit fiyatlar gibi konuları ilgilendiren ücret aralığı
  • Doğabilecek ek maliyetleri değerlendirmek adına net bir ücret teklifi

İlana kendinden bir şeyler katıp kişiselleştirerek, seninle çalışmanın nasıl olacağına dair freelance çalışanların fikir edinmesini sağlayabilirsin. Hepsinden önemlisi, işin için en uygun adayı bulma arayışında gerekli gördüğün ekstra soruları sormaktan asla çekinmemelisin!

💡 İPUCU: Talimatları ne kadar iyi takip ettiklerini değerlendirmek için, “Lütfen konu satırına ‘freelancer’ kelimesini ekleyin.” gibi küçük bir “test” ekleyerek adayların dikkatini ölçebilirsin.

3. Markan İçin En iyi Metin Yazarını Belirle

Görev veya projen için kaliteli yazarlara ulaşmak ve bulmak bugünlerde çok daha kolay! Değerlendirebileceğin bazı seçenekler ise şu şekilde:

  • Tavsiyeler için profesyonel ve kişisel ağına danış. İletişim ağının katkıları paha biçilemez! Önerdikleri yazarlarla halihazırda tanışıklıklarının olması veya önceden çalışmış olmaları senin için harika bir referans. Aynı zamanda bu tip ağızdan ağıza (word-of-mouth) tavsiyeler, adaylara baştan itibaren ek bir destek ve teşvik de sağlıyor.
  • İş ilanlarına başvur. Birçok yazar sürekli işler için iş ilanlarını incelerken, yarı zamanlı yazarlar da iş bulmak için bu ilan panolarını kullanıyor. Bu nedenle vereceğin ilanda yarı zamanlı iş için birini aradığını açıkça belirtmelisin.
  • Sosyal medyada yayınla. İş fırsatını Instagram, Twitter vb. platformlarda paylaş ve #Freelance gibi sektörle alakalı hashtagleri kullanmayı ihmal etme. İlgili sosyal medya gruplarında paylaşım yapmak, belirli bir niş kitle içindeki yazarlara ulaşmanın harika bir yolu olabilir.
  • Freelance platformlarını kullan. Bionluk, Upwork, Fiverr vb. platformları kullanarak ihtiyacın olan freelancerlara rahatça ulaşabilirsin. Bu satış kanalları aracılığıyla yazar bulmak, işe almak ve ödeme yapmak çok kolay. Bu platformlarla, nişinde veya oluşturulmasını istediğin içerik türünde en kaliteli işleri üreten nitelikli içerik yazarlarını bulmak için tek yapman gereken bu platformlara göz atmak. 

💡 İPUCU: Freelance web sitelerinde, markanın karakterini ve vizyonunu gösteren ve bu ortamla ilgilenen yazarların dikkatini çekecek özgün ve ilgi çekici bir profil oluştur.

💡İPUCU: Yalnızca yarı zamanlı olarak freelance çalışan bir yazarın işi tamamlamasının, tam zamanlı bir freelancera kıyasla daha uzun sürebileceğini kabul etmelisin. Bu nedenle freelancerlarla proje bazlı çalışman her iki taraf için de daha sağlıklı ilerleyebilir.

4. Metin Yazarı Adaylarını Değerlendir

Öncelikle, seçeneklerini daraltıp aday listeni kısaltmalısın. İlk olarak, yukarıda örneğini verdiğimiz “konu satırına freelancer kelimesini ekleyin” gibi testleri geçemeyenlerden gelen yanıtları yok sayabilirsin. Ardından, kalan geri dönüşleri gözden geçirmeli ve temel gereksinimleri karşılamayanları elemelisin.

Ayrıca freelance platformları tercih ederek, belirlediğin ön koşullara göre sonuçları filtreleyip kelimelerle harikalar yaratan nitelikli içerik yazarlarını bulabilir ve yalnızca kalifiye yazarların iş ilanına teklif vermesini sağlayabilirsin. Bu platformlar, iş süreçlerini hem senin için hem de freelancer için güvenli âle getirirken, bütçeni ve zamanını çok daha etkili kullanmana da yardımcı olabilir.

Kısa aday listeni belirledikten sonra görüşmelere başlayabilirsin. Çalışılacak projenin uzunluğu, içeriği, kapsamı vb. etkenlere göre bu görüşmelerde mesajlaşma, telefon veya videoya üzerinden iletişim kurabilirsin.

Görüşme sırasında, konuya hakimiyetleri ve yaklaşımlarını kavramak için sorabileceğin bazı sorular:

  • İşinle alakalı alanlardaki profesyonel geçmişleri ve uzmanlıkları (SEO, Başlık Yazma vb.)
  • Niş alanın ve içerik türlerin ile ilgili deneyimleri
  • Talep edeceklerine benzer metinlere nasıl yaklaştıkları
  • Birden fazla proje üzerinde çalışıyorlarken son teslim tarihlerini nasıl ele aldıkları
  • Görüşülen kişinin yanıt vermemesi veya beklenmedik bir elektrik kesintisi gibi öngörülemeyen engellere nasıl tepki verdikleri

💡 İPUCU: Önceden birkaç metin isteyerek adayın düşünce tarzı hakkında fikir edinebilirsin.

Öne çıkan birkaç metin yazarı adayın varsa, bir sonraki adıma geçebilirsin. Aramayı iki veya üç adaya indirgediysen fakat hangisini seçeceğinden emin olamıyorsan, konunla alakalı düşük bütçeli bir proje tamamlamalarını isteyebilirsin. Ardından, verilen işi doğru kavramaktan içeriği nasıl yürüttüğüne kadar her bir yazarın yeteneğini karşılaştırıp tartabilirsin.

5. Freelance Metin Yazarını İşe Almak

İşe alınacak freelance metin yazarını seçtikten sonra, ne yapmasını istediğini detaylandırmanın zamanı geldi.

Sürekli bir çalışanla bir freelance çalışanı işe almak arasında belirgin farklar var. En basitinden, çalışanlara neyi nasıl yapmaları gerektiğini söyleyebilirken aynı talimatları bir freelance çalışana veremezsin. Aynı şekilde süreç içerisinde farklı isteklerde bulunup iş tanımını değiştirmen de pek olası değil.

Freelance çalışanlara, başlangıç tarihi, ayrıntılı iş kapsamı, teslim edilecek ürün, ödeme koşulları vb. kriterlerini tam ve eksiz bir biçimde sunmalısın. Tüm bu ayrıntılara, hem kendi işini hem de çalışacağın yazarı koruyan bir sözleşmede yer vermelisin. İlgili devlet dairelerine, yazarın sürekli bir çalışan değil belirli bir süre zarfında bu işi üstlendiğini belirtmelisin.

Ayrıntılı, açık ve öz bir sözleşme şu maddeleri içermeli:

  • İsimler ve iletişim bilgileri
  • Teslim edilecek ürünle alakalı görev gereksinimleri (proje brief‘i)
  • Projenin önemli aşamalarını da kapsayan son teslim tarihi
  • Ödeme koşulları
  • Tamamlanan işin sahibi
  • Gizlilik maddesi
  • Sorumluluğun sınırlandırılması
  • Freelance metin yazarının şart ve sorumlulukları
  • Tazminat hükümleri

Her iki taraf da sözleşmeyi imzalayana ve gerekli teminat bedellerini ödeyene kadar iş ilişkisine başlamamalısın.

💡 İPUCU: Yazarın daha hızlı işe başlamasına yardımcı olmak için geçmişteki benzer çalışma örneklerini ve belgelerini paylaş. Bu yolla karşı tarafın, beklentilerini daha rahat algılamasını sağlayabilirsin.

💡 İPUCU: Yazarın, çalışmaları için gerekli tüm sunucu ve platformlara erişebildiğinden emin ol. Böylelikle, sürecin en başından itibaren üretkenliklerinin arttığını göreceksin.

Ekibini Freelance Metin Yazarları ile Genişlet

Freelance metin yazarını işe alma süreci, bir sürekli çalışanı işe almayla oldukça benzer. Öncelikle neye ihtiyacın olduğunu ve ne istediğini bilmen gerekiyor. Ardından, ilanında isteklerini düzgünce açıklamalı, gelen başvurular arasından adaylarını daraltıp görüşme yapmalı ve nihayetinde seçimini belirtmelisin.

Bununla birlikte, bu ilişkinin doğasına hakim olman ve de saygı göstermen gerekiyor. Unutma ki freelance bir çalışanın her an ne yaptığını bilemezsin, süreci adım adım değil belirlenmiş önemli tarihlerde takip edebilirsin. İşi nasıl yaptıklarını kontrol edemesen de, tercih ettiğin formatlarda ve belirlediğin zaman çizelgesinde tam olarak ne teslim edeceklerini ayrıntılarıyla açıklamalısın.

Bu süreci takip ederek, içerik ekibini yeni yeteneklerle genişletebilir ve markanı çok daha etkili bir şekilde pazarlayabilirsin!

Bu süreci takip ederek, içerik ekibini yeni yeteneklerle genişletebilir ve markanı çok daha etkili bir şekilde pazarlayabilirsin!

Bu süreci takip ederek, içerik ekibini yeni yeteneklerle genişletebilir ve markanı çok daha etkili bir şekilde pazarlayabilirsin!

İlayda Çebi

Çevirmen